PULSKI POMORCI SEDAM MJESECI PLOVE MOREM NA BRODU PUNTA: / Danas bi se konačno trebali iskrcati u Singapuru

Image
Foto: marinetraffic.com

'Pomorci koji su planirani za ukrcaj do sada su morali biti u samoizolaciji, a prekjučer su testirani na virus COVID-19 i upravo očekujemo rezultate'

15.7.2020.
16:16
marinetraffic.com
Play logo

Nakon dugih sedam mjeseci provedenih na moru, pomorci s teretnog broda "Punta“ još uvijek nisu dočekali drugu posadu koja bi ih trebala zamijeniti. Gotovo polovica od 25 pomoraca, među kojima je veći dio Puljana, mjesecima čeka iskrcaj i smjenu posade zbog mnogobrojnih komplikacija uzrokovanih mjerama koje su propisivale države u borbi s pandemijom koronavirusa., javlja Glas Istre.

"'Punta' se očekivala u Singapuru oko 13. srpnja, a još 26. lipnja pokrenuta je potrebna procedura sa singapurskim vlastima radi pribavljanja dozvole za iskrcaj 12 pomoraca te ukrcaj njihovih zamjena. Međutim, brod se u prethodnoj luci u Vijetnamu zadržao nešto dulje od očekivanja i trebao bi biti u Singapuru danas poslijepodne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

U međuvremenu smo 11. srpnja 2020. dobili dozvolu Singapurskih vlasti da obavimo smjenu posade, koja je planirana za 16. srpnja. Sada imamo u planu obaviti smjenu za ukupno 22 pomorca, od kojih 10 odlazi na ukrcaj, a 12 se vraća kući. Pomorci koji su planirani za ukrcaj do sada su morali biti u samoizolaciji, a prekjučer su testirani na virus COVID-19 i upravo očekujemo rezultate. To je jednostavno iz predostrožnosti, dio poslovne politike u ovo vrijeme. Pod pretpostavkom da su svi negativni, danas bi trebali letjeti za Singapur", rekao je Igor Budisavljević, direktor tvrtke Alpha Adriatic d.d., koja obavlja poslove upravljanja i brodom „Punta“.

Problemi sa smjenama pomoraca

Kako su naglasili Budisavljević te Sindikat pomoraca Hrvatske, gotovo sve države svijeta ograničile su slobodno kretanje putnika, pri čemu su mnoge u potpunosti zabranile smjene pomoraca u svojim lukama. Osim toga, više od 90 posto svjetske zračne flote je do nedavno bilo prizemljeno, što je dodatno otežalo i praktički onemogućilo obavljanje smjena pomoraca u nekim lukama, uslijed nedostatka zračnih veza, piše Glas Istre.

Sve o koronavirusu u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo
BKFC 50
Kalkanski krugovi
Love island UK
San snova
default_cta
Ljubav je na selu
Štrumpfovi
Bijela kraljica
Britain's Got Talent
default_cta
Pun mjesec
Play logo
Play logo
Play logo