Preko noći postali milijunaši, ali i dalje žive kao da se ništa nije dogodilo

shimmer fallback

Obitelj koja je na lutriji dobili oko 9 milijuna kuna ostala je živjeti u istoj kući i voziti polovni auto, a kupili su samo sušilicu rublja i televizor.

24.11.2014.
15:38
Play logo

Roberta i Barry Little, koji su prije dvije godine osvojili milijun funti na britanskoj lutriji, i dalje žive sasvim običnim životima.

Mi se ne volimo hvalisati, nismo od tih ljudi, kaže Roberta, koja i dalje kupuje u najjeftinijom prodavaonicama hrane i odjeće. kaže kako često izađe iz prodavaonice bez da je išta kupila jer joj se sve čini preskupo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gledati koliko što košta je stvar navike. Možda će zvučati čudno, ali ja još uvijek brinem o novcu", kaže.

Prve stvari koje su kupili nakon što su osvojili oko 9 milijuna kuna bile su sušilica rublja i televizor. Voze polovan automobil i ljetuju u prikolici.

Prije dobitka jedva preživljavali

Berry je radio kao pomoć u kući za starije kad je ozlijedio leđa, zbog čega je ostao na štakama, a izgubili su i svoj dom te su u njemu morali ostati živjeti uz pomoć socijane službe, netom prije nego što su dobili na lutriji. Imaju troje djece. Živjeli su od socijalne pomoći, on kao korisnik, a ona kao njegov skrbnik. Roberta je uz to radila kao čistačica i pokušavala se dodatno educirati za frizerku jer su stalno bili bez novca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A onda je Berry jedne večeri dugo ostao budan i u 2 sata provjerio izvučene brojeve. Odmah je probudio svoju suprugu i gledali su listić s nevjericom. Čekali su 7 sati ujutro da probude djecu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kupili su dom u kojem su već živjeli u Dumfriesu, sušilicu rublja za 220 funti (oko 2000 kn) i televizor. S djecom su otišli na putovanje u Disneyland. Ostatak novca nakon toga nisu ni taknuli.

Djeci daju džeparac od 90 kuna tjedno, a najmlađem nisu htjeli kupiti playstation jer je to "izvan njihovih mogućnosti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo