Play ponuda

VIDEO: / Ubili američkog veleposlanika i uzeli tijelo!

shimmer fallback

Christopher Stevens u trenutku pogibelji bio je unutar zgrade konzulata ili ispred nje, u automobilu.

12.9.2012.
12:23
Play ponuda

"Američki ambasador i tri člana osoblja veleposlanstva ubijeni su kada je muškarac na njih ispalio rakete", informacija je koju je Reuters dobio vezano za vatrenu noć u libijskom gradu Bengaziju na godišnjicu 11. rujna.

Kako navodi The Telegraph, napad na konzulat u Bengaziju izvela je "islamistička rulja koja ga je zapalila".

Zasad je nepotvrđeno je li preminuli veleposlanik Christopher Stevens u trenutku pogibelji bio unutar zgrade konzulata ili ispred nje, u automobilu.

Jedan od kotačića svrgavanja Gadafija

Međutim, pojedine snimke nereda ukazuju na to da je bio u automobilu, nakon čega su prosvjednici uzeli njegovo tijelo, piše Atlantic Wire.

Fotografije koje je objavio AFP prikazuju muškarca koji nalikuje na Stevensa, bez svijesti, s mrljama po odjeći i licu koje su mogle nastati zbog dima. Na njima se vidi da ga prosvjednici odvlače nekamo. Navodno ga je ugušio dim, nakon što je auto zapaljen.

Inače, Stevens je jedan od zaslužnijih američkih diplomatskih kadrova kada je u pitanju svrgavanje bivšeg vođe Moamera Gadafija. Bio je u direktnoj vezi s pobunjenicima tijekom njihovog višemjesečnog obračuna s Gadafijem, potpomognutog NATO-om. U diplomatskoj je službi od 1991., a služio je State Departmentu u kriznim područjima i njihovim centrima – Jeruzalemu, Damasku i Kairu.

Play ponuda
Play ponuda