'OVA TEMA JE BOLNA' / Počelo pripremno ročište protiv dječaka ubojice koji je počinio masakr u Beogradu: Predložen velik broj dokaza

Image
Foto: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL

Pripremno ročište po drugoj tužbi, već je održano pred Višim sudom u Beogradu

2.11.2023.
16:02
Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL
VOYO logo

U Višem sudu u Beogradu danas je počelo pripremno ročište po tužbi obitelji jedne ubijene djevojčice u jezivom masakru u jednoj osnovnoj školi u Beogradu 3. svibnja ove godine u kojoj njeni najbliži zahtijevaju naknadu nematerijalne štete zbog duševne boli, patnje i straha koji su doživjeli zbog gubitka člana obitelji.

Image
Foto: Milos Tesic/ATAImages/Pixsell

Zastupnica obitelji ubijene djevojčice ostala je pri navodima iz tužbe i predložila dokaze koji bi tijekom parničnog postupka trebali biti izvedeni, a koji po stavu tužitelja ukazuju na propuste roditelja dječaka ubojice koji su ga loše odgajali, škole u kojoj se zločin dogodio, kao i države Srbije, prenosi Espreso.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pripremno ročište je održano, ali nije okončano, zbog velikog broja dokaza koje su predložile obje strane. Članovi obitelji, koji su i francuski državljani, danas nisu nazočili, ova tema je bolna za sve nas, možete zamisliti samo kako je obitelji. Oni će pristupiti u sud kada ih sudac pozove da se izjasne o podnijetoj tužbi", rekla je zastupnica obitelji ubijene djevojčice i objasnila da je obitelj nastradale prva podnijela privremenu mjeru zabrane raspolaganja imovinom u odnosu na majku i da su zbog toga po zakonu imali kraći rok za podnošenje tužbe, kao i da je to razlog iz kojeg su tužbu podnijeli odvojeno od 27 članova obitelji ostalih nastradalih u osnovnoj školi.

Pripremno ročište po drugoj tužbi već je održano pred Višim sudom u Beogradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Milos Tesic/ATAImages/Pixsell

Zastupnica dječaka ubojice i njegovih roditelja rekla je da je njihov prijedlog da se po okončanju pripremnog ročišta saslušaju sve stranke, ali i da se izvrše vještačenja, prije svega učenika koji je ubio vršnjake i radnika osiguranja, kako bi stručnjaci procijenili da li je bio sposoban za rasuđivanje ili ne.

"Strana tužitelja je dostavila puno dokaza, s kojim se treba upoznati i druga strana, kao i sam sud. Suglasni smo da se utvrdi sposobnost dječaka za rasuđivanje, da se utvrdi što se dogodilo, a ujedno predlažemo i da se izvještače odnosi u cijeloj obitelji i da se na taj način utvrdi kakva je bila obiteljska dinamika, s obzirom na to da se tuže zbog određenih zakonskih odredbi u kojima se navodi kako postoje loše navike u obitelji", rekla je zastupnica dječaka ubojice i njegove obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sud će odlučivati o tužbi i tek po okončanju sudskog postupka će donijeti odluku da li u potpunosti ili djelomično prihvaća tužbeni zahtjev obitelji, ili ga eventualno odbija.

POGLEDAJTE VIDEO: Zastave na pola koplja u Srbiji: Dječak ubojica na psihijatriji, otac ispitan i tvrdi da nije kriv

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PODIGNUTA OPTUŽNICA /

Dječak-ubojica iz beogradske škole bit će svjedok na suđenju protiv oca: On ga je obučavao za upotrebu vatrenog oružja

Image
PODIGNUTA OPTUŽNICA /

Dječak-ubojica iz beogradske škole bit će svjedok na suđenju protiv oca: On ga je obučavao za upotrebu vatrenog oružja

FNC 18
Gledaj uživo 13.srpnja
VOYO logo