u Mannheimu / Pacijentica (73) cimerici (79) u bolnici isključila uređaj za kisik, žena umrla: 'Nisam mogla spavati od buke'

Image
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Sud u Mannheimu je u četvrtak izrekao kaznu zatvora u trajanju tri godine 73-godišnjoj ženi koja je u studenom prošle godine u bolnici u Mannheimu 79-godišnjoj pacijentici isključila uređaj za kisik

30.9.2023.
21:47
Shutterstock/Ilustracija
VOYO logo

Zbog nedostatka kisika, žena je ubrzo prestala reagirati, odvedena je na odjel intenzivne njege i umrla je od zatajenja organa oko dva i pol tjedna kasnije, piše Fenix magazin.

Utvrđeno je kako isključivanje uređaja za kisik nije uzrok smrti. I Državno odvjetništvo je tijekom suđenja odustalo od prvotne optužbe, no 73-godišnjakinji se i dalje sudilo za pokušaj ubojstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je Fenix magazin ranije pisao, dvije pacijentice su boravile u istoj sobi u bolnici u Mannheimu. Zbog zvukova koje proizvodi uređaj za kisik, a kojeg je koristila starija pacijentica, 73-godišnjakinja nije mogla spavati pa ga je jednostavno isključila.

Na sudu je rečeno kako je 73-godišnjakinja prethodno skinula drugoj pacijentici masku za kisik. Medicinske sestre su to primijetile i vratile masku. Potom je 73-godišnjakinja isključila uređaj za kisik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jednostavno nisam mogla spavati zbog buke", rekla je 73-godišnjakija.

Navodno je 73-godišnjakinja primijetila kako pacijentica ima ozbiljnih problema s disanjem, a iako su je liječnici prethodno upozorili da će nedostatak kisika ugroziti život pacijentice, 73-godišnjakinja je iste večeri isključila uređaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Oko bolnice u libijskom gradu Derna leševi umotani u pokrivače i folije: 'Izgubili smo 30 članova iste obitelji'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj uživo 13.srpnja
VOYO logo