Mihajlo Čepi, bivši radnik novosadskih „Matijevića“, objavio je krajem prošlog tjedna šokantne snimke iz tog postrojenja kojima je otkrio kako njegov bivši poslodavac truje građane prodavanjem pokvarenog mesa. Također, meso kojemu je istekao rok trajanja se koristilo za izradu hrenovki i ostalih mesnih prerađevina, a Čepi tvrdi da je ista praksa prisutna i kod konkurenata poput „Neoplante“, „Karneksa“ i „Zlatiborca“, kako prenosi novisad.com. Nadalje, srpsko Ministarstvo poljoprivrede u obilazak klaonica nije dolazilo bez prethodne najave.
„Doslovno sve što je vraćeno, što je s isteklim rokom, sve što
smrdi i što se nije prodalo. Sve se to zamrzava i stoji u
komorama i čeka na dalju preradu. Dodaje se bijeli luk i sol da
se ne bi dalje kvarilo, a ako je pokvareno ispere se kiselinom,
koristi se boja za bojenje mesa. Ona se dodaje u salame i
dimljenu robu i zakonom je zabranjen i u EU i kod nas. On se
sklanja kada dođe inspekcija“, kazao je Čepi za 021.rs. Snimke su
još 21. siječnja dostavljene Tužiteljstvu za organizirani
kriminal.