NAPALA IZBJEGLICE

OSUĐENA MAĐARSKA REPORTERKA ČIJA JE SNIMKA ZGROZILA SVIJET: ‘Branila sam se, bilo je zastrašujuće’

Zbog neprimjerenog i, kako je sudac utvrdio, ponašanja suprotnog svim društvenim normama, mađarska TV snimateljica osuđena je na tri godine uvjetne kazne.

Petra Laszlo, mađarska reporterka koja je u rujnu 2015. godine snimala migrante na mađarsko-srpskoj granici, osuđena je na trogodišnju uvjetnu kaznu zbog neprimjerenog ponašanja.

Podsjetimo, Laszlo je podmetnula nogu nekoliko migranata koji su se probijali kroz policijski kordon, uključujući i muškarca koji je u rukama nosio dijete.

Kamermanka udarala izbjeglice, muškarca s djetetom namjerno oborila na tlo

Sudac koji ju je osudio rekao je kako je njezino ponašanje bilo u suprotnosti sa svim društvenim normama te je odbacio tvrdnje njezinog odvjetnika o samoobrani. Lazslo je rekla kako će se žaliti na presudu. ‘Okrenula sam se i vidjela na stotine ljudi koji su jurišali prema meni. Bilo je zastrašujuće’, rekla je na sudu.

Na suđenju je bila prisutna putem videolinka te je kazala kako je od tog događaja postala žrtvom mržnje te da je primila i prijetnje smrću. Desničarska TV kuća za koju je radila otpustila ju je nakon što je snimka postala viralna.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr