TRAGEDIJA U VELIKOJ BRITANIJI / Devetomjesečni Oliver ugušio se u vrtiću. Roditelje uvjeravali da će pasirati hranu, ali: 'Pronašla sam komade...'

Image
Foto: Slavko Midzor, PIXSELL/Ilustracija

Slučaj je to iz 2021. kada je maleni Oliver Steeper izgubio borbu za život šest dana nakon što se počeo gušiti u dječjem vrtiću u

16.5.2024.
23:21
Slavko Midzor, PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Devetomjesečna beba umrla je u Velikoj Britaniji nakon gušenja u dječjem vrtiću jer tamošnje osoblje nije ispasirano njegovu hranu.

Slučaj je to iz 2021. kada je maleni Oliver Steeper izgubio borbu za život šest dana nakon što se počeo gušiti u dječjem vrtiću u rujnu iste godine. Njegova majka Zoe ispričala je da je pronašla komadiće ananasa u onome što je povratio njezin sin kad se razbolio 16. rujna, piše BBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom istrage majku su pitali je li itko iz vrtića tražio njezino dopuštenje da malenog Olivera počne hraniti krutom hranom, što je ona negirala. Na pitanje je li se njezin sin ranije gušio, također je odgovorila s "ne".

"Većina hrane koju je jeo kod kuće bili su pirei", poručila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz vrtića uvjeravali da će pasirati hranu

Istraga je utvrdila da je Oliver, koji je u to vrijeme imao samo dva prednja zuba, kod kuće jeo kašastu hranu. Djelatnici u vrtiću uvjeravali su roditelje da će krutu hranu u vrtiću ispasirati prije nego što ju daju njihovom sinu.

"Pretpostavili smo da će hrana biti ispasirana s obzirom na to da ju Oliver nije mogao žvakati. Zbog toga smo bili posebno oprezni", dodala je majka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'BIT ĆE NAM DRAG GOST' /

Baby Lasagna donirao nagradu bolnicama, ravnatelj Klaićeve: 'Pozivamo Marka da posjeti onkologiju'

Image
'BIT ĆE NAM DRAG GOST' /

Baby Lasagna donirao nagradu bolnicama, ravnatelj Klaićeve: 'Pozivamo Marka da posjeti onkologiju'

Majka malenog Olivera namjeravala je razgovarati s osobljem u vrtiću nakon što je pronašla komadiće ananasa u onome što je njezin sin ispovraćao. "U vrtiću su mu dali voćnu salatu i očito je da nije bila ispasirana. Rekla sam da ću idućeg tjedna popričati s ljudima u vrtiću", objasnila je. Razmišljala je i da odmah pošalje e-mail vrtiću, no nije željela biti "nametljiva.

Oliver tada neko vrijeme nije išao u vrtić zbog upale krajnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dječak preminuo u bolnici

Njegova majka tvrdi da je pokušala osobno riješiti problem s osobljem kad ga je dovezla natrag 23. rujna, no, tvrdi, žurilo joj se jer ga je kasno dovezla.

"Odgajateljica kojoj sam ga predala izgledala je dosta zaposlena, drugo dijete ju je držalo za noge pa sam otišla", prisjetila se Zoe. Nekoliko sati kasnije istog dana su je nazvali i javili da se njezin sin ugušio ručnom i da je trenutno s bolničarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bolničar je istrčao s Olijem u naručju, već je započeo masažu srca. U tom sam trenutku istrčala iz auta", prepričala je. Njezin je sin preminuo u bolnici u Londonu, u koju je premješten iz druge bolnice.

Istraga u Maidstoneu još nije završena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: S učiteljicom zaključani u učionici: 'Teror tog učenika traje pola godine, djeca nam idu na psihijatriju'

ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo