ANDREAS LUBITZ

‘TU MISAO NE MOGU IZBACITI IZ GLAVE…’: Objavljena posljednja poruka kopilota koji je ubio 150 ljudi

Konačno su objavljeni e-mailovi koje je pomahnitali pilot Germanwingsa Andreas Lubitz slao svojem doktoru tjednima prije nego što je avion sa 150 putnika srušio u Alpama.

Tada 27-godišnji Lubitz namjerno je srušio zrakoplov 24. ožujka 2015. godine, a u nesreći su poginuli svi putnici i članovi posade, njih ukupno 150, prenosi Daily Mail.

Sadržaj e-maila kojeg je slao svojem liječniku nekoliko tjedana prije rušenja zrakoplova objavio je njemački Bild. U e-mailu piše: “Bojim se da ću oslijepiti i tu pomisao ne mogu izbaciti iz glave”.

Nakon tragedije isplivali su podaci da je Lubitz patio od depresije i gubljenja vida i bojao se da će ga njegovo stanje koštati posla.

E-mailovi su otkrili i da je primao najveću dozu Mirtazapina, antidepresiva koji ujedno i uspavljuje.

“Nije valjda letio?!”

Lubitz je tvrdio da ga lijek čini nemirnim i da paničari zbog gubitka vida. Svojem liječniku je rekao i da ga muči stalna napetost u oku te rekao: “Sve bi bilo dobro da me ne muči oko”.

Kobni let putovao je iz Barcelone prema Düsseldorfu, a nakon nesreće otkriveno je i da je pilot u prethodnih pet godina kontaktirao čak 41 liječnika.

Patio je od teške depresije koja ga je dovela i do toga da si skoro oduzme život prije nekoliko godina.

Bild je objavio i savjete koje su mu davali razni liječnici, a jedan od njih je nakon nesreće rekao policiji: “Nije valjda letio?!”.

DETALJNA ANALIZA CRNIH KUTIJA ‘Jasno je da je Lubitz namjerno srušio avion’

Povratak na Net.hr