ČEKA SE IME DRŽAVNOG TAJNIKA

NOVO IMENOVANJE U TRUMPOV KABINET: Ova žena bit će desna ruka savjetnika za nacionalnu sigurnost

Novoizabrani predsjednik Donald Trump imenovao je danas iskusnu republikanku na dužnost pomoćnika savjetnika za nacionalnu sigurnost, ali još ostaje tajna izbor novog šefa američke diplomacije.

Kathleen Troia “KT” McFarland bit će desna ruka bivšem generalu Michaelu Flynnu kojeg je Donald Trump imenovao savjetnikom za nacionalnu sigurnost.

‘Ponosan sam na svoj tim za nacionalnu sigurnost’

“Ponosan sam što je KT još jednom odlučila služiti našoj zemlji pridruživši se mome timu za nacionalnu sigurnost”, rekao je novi predsjednik u priopćenju.

No Trump još ne otkriva ime svog budućeg državnog tajnika dok u svom golfskom odmaralištu Mar-a-Lago na Floridi provodi produljeni vikend za Dan zahvalnosti – obiteljski praznik u pravom smislu riječi tijekom kojega je čitava zemlja na nogama.

Važnija imenovanja neće biti prije ponedjeljka

Nijedno važnije imenovanje se ne očekuje prije ponedjeljka, rekao je glasnogovornik novinarima u petak, dok se vodi bitka oko idućeg državnog tajnika. Bliski suradnici novoizabranog predsjednika ne slažu se da to strateško mjesto dobije umjereni republikanac Mitt Romney, bivši milijarderov suparnik.

Budući da imenovanja na dužnosti savjetnika u Bijeloj kući Senat ne mora odobriti, KT McFarland će preuzeti dužnost već 20. siječnja, kada demokratski predsjednik Barack Obama preda dužnost Donaldu Trumpu.

Kathleen Troia već niz godina radi kao analitičar za nacionalnu sigurnost na mreži Fox News.

Povratak na Net.hr