BAŠ ČUDNA PRIČA

NOVI DETALJI O MISTERIOZNOJ CURI KOJA LUTA RIMOM: Njezin identitet otkrio još veću enigmu

Švedsku studenticu nedavno su fotografirali na ulicama Rima, isprva misleći kako je riječ o beskućnici, no kako je govorila samo na engleskom i odbijala novac, javnost se zainteresirala za neobičnu djevojku kojoj nitko nije znao identitet. Kratko vrijeme mislilo se kako je riječ o davno nestaloj Madeleine McCann, no pokazalo se kako se radi o Embli Jauhojarvi, čiji je otac rekao da boluje od autizma.

‘OVO JE MOJA KĆI!’ Riješena enigma zagonetne djevojke s ulica Rima

Njezin nestanak roditelji su prijavili nakon što je rekla da odlazi u Italiju studirati, no nikome se nije javljala.

Njezin shrvani otac rekao je kako je djevojka, prije nego što je nestala, iz obiteljskog doma maknula sve svoje fotografije. Nestala je prije šest mjeseci, spava na ulicama Rima. Njezini su roditelji doletjeli u glavni talijanski grad čim su doznali gdje im je kći, no doznali su kako se 21-godišnjakinja i dalje ne želi vratiti kući.

Ne želi govoriti švedski

Odbija govoriti materinji jezik, komunicira samo na engleskom ili talijanskom. Smještena je u sigurnom dijelu bolnice u Rimu, a liječnici je posebno nadziru.

‘Embla je u bolnici i ne može izaći. Maknula je sve svoje fotografije iz obiteljskih albuma i sa zidova prije nego što je nestala. Iskaznicu za knjižnicu je izrezala u komadiće. Ne znam što nije u redu i što joj se dogodilo. Bila je jako prljava kad smo se vidjeli’, rekao je njezin očajni otac Tahvo Jauhojarvi za Daily Mail.

‘Ona je slomljena’

On i njegova bivša supruga Ilona Kapp s Emblom su se susreli u švedskom veleposlanstvu. Ona s njima nije htjela komunicirati na švedskom, već im se obraćala isključivo na engleskom ili talijanskom. Embla pati od Aspergerovog sindroma, odnosno autizma.

‘Ona je slomljena. Embla nije svoja, potpuno je druga osoba. Jedva je razgovarala s nama. Želi se vratiti živjeti na ulici, ne želi doći kući. Mi je želimo povesti natrag u Švedsku, ali to je trenutačno jako teško. Kad bismo barem bili tamo, sve bi bilo lakše’, rekao je shrvani otac.

Povratak na Net.hr