NEOBIČNE KAZNE

SRAMOTA! U Sloveniji legalno pljačkaju migrante i bez novčića ih vraćaju u Hrvatsku

Migranti koji su posljednjih dana vraćeni u Hrvatsku iz Slovenije ostali su bez ijednog novčića. Na račun razno-raznih kazni, sav novac im je oduzela slovenska policija.

Izbjeglice koje slovenske vlasti vraćaju u Hrvatsku, a potom ih hrvatske vraćaju u Srbiju legalno su opljačkane. Piše to Novi list navodeći kako slovenska policija migrantima, koji nisu iz ratom zahvaćenih zemalja ili ne idu u Njemačku, oduzimaju praktički sav novac, jer se smatra da su ilegalno prešli granicu. U određenom broju slučajeva, garancija za prolazak izbjeglicama nije niti sirijska ili iračka putovnica, jer u zemljama koje se nalaze na takozvanoj balkanskoj ruti službene vlasti postavljaju trik pitanja i dovoljno je pogriješiti u jednom odgovoru da bi im put bio blokiran.

Probijat će se dok ne uspiju

Migranti koji ovih dana borave borave u beogradskom parku tvrde kako će se ondje, nakon što su ih vratili iz Hrvatske, odmoriti nekoliko dana te da potom ponovno kreću na put prema boljem životu. Ističu da ne žele živjeti kao psi, da se ne planiraju vratiti kući ali i da će se pokušavati probijati prema svom odredištu dok god ne uspiju. Mnogi od njih granice će pokušati prijeći ilegalno. Ukoliko na tom putu budu uhvaćeni, čeka ih još jedna deportacija, pri čemu će, budu li uhvaćeni primjerice u Sloveniji, ostati bez novca koji sa sobom nose.

Kazna u visini iznosa koji je kod nekog pronađen

Novi list piše kako je u posjedu potvrda o oduzetim predmetima i kazni koje slovenska policija naplaćuje onima koje uhvati na svojim granicama. “Na jednoj od slovenskih potvrda o oduzetim predmetima vidljivo je da je slovenska policija od migranta oduzela 330 eura. Na jednoj od kazni pak vidljivo je da je migrantu naplaćena kazna od 460 eura. Drugim riječima, slovenska policija migrantima oduzima novac, a visina kazni ovisi o iznosu koji je kod nekog pronađen. Pronađu li im 120 eura, kazna će biti 120 eura. Pronađu li im 330 eura, kazna će biti 330 eura. U Hrvatsku oni tako bivaju vraćeni bez novčića, reklo bi se – legalno opljačkani”, pišu te novine. Hrvatskoj policiji preostaje da ih prihvati i utvrdi njihov status i pripremi se za daljnje postupanje.

OBJAVLJENA UZNEMIRUJUĆA SNIMKA: Očajni migranti se pokušali objesiti u parku usred Atene

OD NEMILA DO NEDRAGA: Migranti koje Slovenija vraća lutaju Zagrebom

Povratak na Net.hr