NAPAD ISLAMISTIČKE SKUPINE: / U Somaliji sigurnosne snage preuzele kontrolu nad hotelom u kojem je ubijeno 13 osoba

Image

'Znamo da je poginulo najmanje 14 ljudi, među kojima novinari i kandidati za lokalne izbore'

13.7.2019.
9:09
Play logo

Somalske sigurnosne snage u subotu su preuzele kontrolu nad hotelom, koji je prethodno napala islamistička skupina Al Šabab i pritom ubila najmanje 13 osoba, u lučkom gradu Kismaju na jugu zemlje, rekao je policijski službenik. "Operacija je gotova", rekao je zapovjednik policije Muhamed Abdi preko telefona Reutersu. "Za sada znamo da je poginulo 13 osoba. Mnogi su spašeni. Četiri su napadača ubijena", dodao je.

Članovi skupine povezane s Al Kaidom ušli su u hotel nakon što su ga napali automobil bombom u petak. Napad je izvršen u vrijeme dok se u hotelu održavao sastanak lokalnih plemenskih starješina i zastupnika koji se razgovarali o pripremama za lokalne izbore. Jedna od očevidaca rekao je da je u napadu ubijeno 14 ljudi. "Operacija je završena jutros u 7 sati. Znamo da je poginulo najmanje 14 ljudi, među kojima novinari i kandidati za lokalne izbore", rekao je za Reuters lokalni starješina Ahmed Abdule dodavši da će broj mrtvih sigurno rasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Novinarska udruga potvrdila je u petak da su među poginulima dva novinara: somalsko-kanadski novinar Hodan Naleyah, osnivač Integration TV-a, i Mohamed Sahal Omar, reporter SBC TV u Kismajuu. Islamističku skupinu Al Šabab vladine su snage potisnule iz somalskog glavnoga grada Mogadišua 2011. godine, a od 2012. i iz Kismajua. No pripadnici te skupine i dalje su sigurnosna prijetnja jer i dalje napadaju u Somaliji i u dijelovima susjedne Kenije, čija vojska sudjeluje u mirovnoj operaciji Afričke unije u Somaliji s ciljem potpore njezinoj vladi.

Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo