Play ponuda

NAKON MASOVNOG DNK TESTIRANJA: / Uhićen osumnjičenik za ubojstvo nizozemskog dječaka iz 1998.

Image
Foto: Politie Limburg

Uhićenje je uslijedilo nakon lova za ubojicom diljem Europe, a pokrenutog najvećim programom DNK testiranja u nizozemskoj povijesti

27.8.2018.
10:29
Politie Limburg
Play ponuda

Osumnjičenik za ubojstvo nizozemskog dječaka 1998. godine je uhićen u Španjolskoj, objavila je nizozemska policija u nedjelju.

Jedanaestogodišnji Nicky Verstappen nestao je u noći 9. kolovoza 1998. dok je bio u ljetnom kampu u prirodnom rezervatu Brunssumerheide, koji se nalazi blizu njemačke granice. Njegovo tijelo pronađeno je sljedeće večeri blizu mjesta kampiranja.

Jos Brech (55), osumnjičenik za ubojstvo Nickyja Verstappena, uhićen je u Španjolskoj u nedjelju poslijepodne. Pritvoren je te će biti izručen nizozemskim vlastima, stoji u izjavi policije u Limburgu, toj južnoj nizozemskoj pokrajini u kojoj je dječak nestao.

Image
UMRO SERIJSKI UBOJICA: /

'Uništio nam je živote, a sa sobom je u grob ponio veliku tajnu. Odgovor nikad nećemo saznati...'

Image
UMRO SERIJSKI UBOJICA: /

'Uništio nam je živote, a sa sobom je u grob ponio veliku tajnu. Odgovor nikad nećemo saznati...'

Osumnjičenik je specijalist za preživljavanje u divljini

Uhićenje je uslijedilo nakon lova za ubojicom diljem Europe, a pokrenutog najvećim programom DNK testiranja u nizozemskoj povijesti.

Neriješeni slučaj ubojstva intrigirao je Nizozemsku od 1998 godine. Policija najjužnijeg nizozemskog grada Maastrichta rekla je u četvrtak da je više od 200 ljudi zvalo nakon poziva policije građanima da se obrate ako imaju kakva saznanja o Josu Brechu, bivšem izviđaču i animatoru.

Opisuje ga se kao specijalista za preživljavanje koji je sposoban izdržati duga vremenska razdoblja u divljini. Brech je zadnji put bio viđe u planinama Vogeza u istočnoj Francuskoj, gdje posjeduje kolibu.

Play ponuda
Play ponuda