NAKON KARDINALA PULJIĆA ZARAŽEN I NJEGOV NASLJEDNIK: / 'Na vrijeme smo došli u bolnicu. Bogu hvala, oporavak ide dobro'

'Na vrijeme smo došli u bolnicu, i Bogu sam zahvalan, jer oporavak ide dobro. Obojica se pod nadzorom liječnika dobro oporavljamo', izjavio je kardinal Vinko Puljić, vrhbosanski nadbiskup

4.12.2020.
11:48
Ivica Galović / PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Uz kardinala Vinka Puljića u Sarajevu je, zbog zaraze koronavirusom, u bolnicu smješten i vrhbosanski nadbiskup-koadjutor Tomo Vukšić, a obojica se za sada osjećaju razmjerno dobro, objavio je u petak katolički portal nedjelja.ba.

Informacije o zdravstvenom stanju dvojice vrhbosanskih nadbiskupa ovom su portalu dali oni sami.

'Bogu sam zahvalan, oporavak ide dobro'

"Na vrijeme smo došli u bolnicu, i Bogu sam zahvalan, jer oporavak ide dobro. Obojica se pod nadzorom liječnika dobro oporavljamo. Zahvalni smo svima koji se zanimaju za naše zdravlje i prate nas svojom molitvom. Na poseban način zahvalni smo i medicinskom osoblju koje skrbi za nas", izjavio je kardinal Puljić.

Nadbiskup-koadjutor Vukšić kazao je kako nema nikakvih tegoba dodajući kako vrijeme u bolnici, uz redovite bolničke procedure, provodi i kako bi posjetio druge bolesnike i ohrabrio ih u njihovoj boli. Obojica su kazali kako su obasuti pozivima i porukama ljudi koji se zanimaju za njihovo zdravstveno stanje te izrazili zahvalnost.

Na liječenju u sarajevskoj Općoj bolnici

Kardinal Puljić i nadbiskup Vukšić na liječenju su na COVID odjelu sarajevske Opće bolnice. Zaraza kod kardinala Puljića potvrđena je početkom tjedna, no tek se u petak doznalo kako je zaražen i njegov nasljednik na poziciji vrhbosanskog nadbiskupa.

Vukšića (66) je za nadbiskupa-koadjutora Vrhbosanske nadbiskupije papa Franjo imenovao u siječnju, a tu je dužnost preuzeo u ožujku. Papa je odlučio kako će kardinal Puljić, koji je napunio 75 godina života, za sada ostati vrhbosanskim nadbiskupom.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali