NAJGORI MAJSTOR IKAD? / ‘Namjerno uništavao kuće da nabije troškove i lagao da ima rak’

27.2.2015.
11:26
VOYO logo

Naivna 72-godišnjakinja pozvala je simpatičnog g. Slocombea, navodno vrsnog majstora, da joj u vrt dođe postaviti novu drvenu terasu. Trebao je to biti jednostavan, kratak i relativno jeftin posao - koštalo bi je svega 350 funti (oko 3700 kuna). No, nekoliko dana se proteglo na nekoliko mjeseci, a 350 na 8,500 funti (oko 90.000 kuna).

Maggie je u početku za sve imala razumijevanja, ipak je g. Slocombe imao rak pluća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čekala sam otvorenu operaciju srca, a Lee je u mojem domu konstantno nalazio nove probleme koje mora popraviti. Bila sam u strašnom stresu i zbog toga sam se osjećala sve lošije i lošije. Prvo je krenuo s terasom, no onda je počeo tvrditi da su prednji i stražnji zidovi moje kuće u strašnom stanju i da su vrlo opasni te da ih treba ponovno izgraditi. Zatim je počeo raditi na novom trijemu - no nikada nije ništa završio i sve što je napravio bilo je užasne kvalitete. Stalno je tražio još novaca i stalno je tvrdio da treba nešto novo popraviti. Dom mi je bio cirkus devet mjeseci, no nikada nije ostajao više od sata radeći na njemu jer je morao ići u bolnicu na terapiju. Rekao mi je da ima rak i da mu moraju odstraniti pola pluća. Bilo mi ga je strašno žao. Što sam mu pobogu mogla reći?", danas se prisjeća Maggie koja je u međuvremenu tužila 32-godišnjeg majstora za prevaru.

Lee Slocombe prošli je tjedan na sudu u Newportu osuđen na tri i pol godine zatvora zbog varanja gospođe Surridge i još dvije žrtve, a cjelokupna šteta koju je napravio iznosi 43 tisuće funti (oko 453 tisuće kuna), koje nema otkud vratiti. Šokirao je sve okupljene kad je mrtvo hladno izjavio i da ima taj novac, ne bi ga vratio žrtvama. Čudno, ali njegova odvjetnica ni jednom riječju nije spomenula da ima rak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Niti da mu nedostaje testis, što je još jedna zdravstvena tegoba koju je spomenuo jednom od svojih klijenata, odnosno žrtvi.

James Gardner, 32-godišnji policajac, i njegova djevojka, 24-godišnja PR menadžerica Sheri Hall angažirali su Slocombea u ljeto 2012. godine da izvede manje radove u Jamesovoj 100 godina staroj kući u selu Aberbeeg, 40 kilometara od Cardiffa. Sve što su željeli je da Lee sruši zid između dvije sobe u prizemlju kuće kako bi dobili veliku dnevnu sobu i proširili kuhinju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iselio sam iz kuće i otišao kod svoje mame da može napraviti radove. No, on je stalno počeo nalaziti nove probleme. Rekao je da je apsolutno sve u kući trulo, da trebamo nove prozore, da moramo zamijeniti stepenice...", priča James.

Kasnija istraga pokazala je da ništa nije bilo trulo, ništa nije trebalo mijenjati. Majstorov prvotni račun bio je 6 tisuća funti (oko 63 tisuće kuna), no dok je završio s izmišljanjem svih problema narastao je na 13,5 tisuća (oko 142.000 kuna) u samo dva mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je doslovno rastrgao cijelu kuću i uzeo njihov novac, Slocombe je jedan dan samo nestao.

"Kada smo ušli u kuću bili smo u potpunom šoku. Sve je bilo uništeno. Rupe u stropu, u podu, žice koje vise posvuda, stubište kojeg nema... Ispraznio je cijelu kuću i nestao", pričaju s ogorčenjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slocombe ih je kasnije kontaktirao, tvrdeći da je ostao bez novaca i da će im vratiti kad dobije odštetu za nesreću na poslu zbog koje je izgubio - testis. Još jedna laž kao i rak pluća.

U međuvremenu, otkako mu je određena zatvorska kazna, počele su se javljati nove Slocombove žrtve. Svi su prevareni na isti način. Britanska javnost sada poziva da se zakoni postrože kako bi se zaustavile prevare u građevinskom sektoru kojih ima sve više. A Leejeve žrtve posuđuju novac kako bi mogli pravim majstorima platiti da spase sve što je majstor iz pakla uništio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo