MOJA NEROĐENA BEBA SPASILA MI JE ŽIVOT: / Ženi se život odjednom pretvorio u noćnu moru; 'U trenu mi se sve srušilo'

'Suprugu i meni rečeno je da se čuju otkucaji bebinog srca pa smo znali da je s trudnoćom sve u redu. Bilo je to veliko olakšanje i bili smo jako uzbuđeni.

22.9.2019.
14:22
Profimedia/Ilustracija
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Engleskinji Katie Bennett iz Huddersfielda u Yorkshireu njezina tada još nerođena beba lani je spasila život. U veljači prošle godine 29-godišnja Katie saznala je da je trudna, a kada je bila u 12. tjednu trudnoće otišla je na rutinski pregled kako bi provjerila je li sve u redu s bebom koju nosi.

Međutim, ono što je saznala na pregledu gromilo ju je. Život joj se pretvorio u noćnu moru jer je snimka pokazala da ima rak mokraćnog mjehura, piše Mirror.

'U trenutku mi se sve srušilo'

"Sve je to bilo vrlo nadrealno. Suprugu i meni rečeno je da se čuju otkucaji bebinog srca pa smo znali da je s trudnoćom sve u redu. Bilo je to veliko olakšanje i bili smo jako uzbuđeni. Ali tada smo pozvani u drugu sobu gdje nam je liječnik rekao da nešto nije u redu s mojim mjehurom i da vjerojatno imam rak. U trenutku mi se sve srušilo. Bila sam u šoku", kazuje danas Katie.

Daljnji pregledi potvrdili su sumnje - Katie je imala rak. Par je otkazao već uplaćeni medeni mjesec na Kreti jer je Katie morala na operaciju kako bi joj odstranili tumor. Operacija je zahtijevala da njezino nerođeno dijete pritom bude što sigurnije. Stoga su liječnici koristili poseban uređaj uz koji je Katie tijekom čitave operacije bila budna. Uspjeli su joj ukloniti dio tumora i ne ozlijediti bebu.

"Kada su nam rekli da je s bebom i mojom trudnoćom sve u redu bio je to nevjerojatan osjećaj", kaže.

'Osjećam da mi je Oscar spasio život'

Dva mjeseca prije porođaja cistoskopski nalaz pokazao je da na njezinom mjehuru još postoji dio tumora. Dječačića Oscara rodila je tjedan dana prije termina. Bio je zdrav i živahan, ali Katiena bitka još nije bila gotova. Nekoliko tjedana nakon porođaja ponovno je morala na operaciju, a zatim i kemoterapiju. U siječnju ove godine bila je podvrgnuta ciklusu kemoterapije u trajanju od šest tjedana. Tretman uz tek rođeno dijete bio je izuzetno težak.

"Bilo je naporno i samo sam željela biti s Oscarom kod kuće, ali jednom tjedno morala sam u bolnicu na kemoterapiju", kazala je.

Na pregledu u veljači liječnici su utvrdili da je tumor reagirao na kemoterapiju, ali nije posve nestao. Katie je potom bila podvrgnuta agresivnijem liječenju.

"Mlada sam i htjela sam da to potpuno nestane pa sam bila sretna zbog agresivnije teapije. Osjećam da mi je Oscar spasio život. Ne bih ni znala da imam rak da nije bilo trudnoće", kaže danas mlada majka izliječena od zloćudne bolesti.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali