'MISTERIOZNA DJEVOJKA' NE ŽELI KUĆI! Radije živi na ulici, roditelji shrvani: / 'To nije osoba koju smo poznavali'

Tahvo Jauhojärvi, otac "misteriozne" djevojke, otputovao je u Rim kako bi se sastao sa svojom kćeri.

24.11.2016.
8:13
boost

Najprije talijanski, a potom i svjetski mediji objavili su priču o nepoznatoj zagonetnoj djevojci koja skiće ulicama Rima i s ljudima komunicira jedino na engleskom jeziku.

Djevojci je ime Embla Jauhojärvi i iz Stockholma je, a u Italiji je vjerojatno već šest mjeseci otkako je iznenada prekinula kontakte sa svojom obitelji. Njezin otac Tahvo kazao je da je Embla u svibnju naprasno otišla u u Italiju studirati talijanski jezik. “Naprosto je nestala prije šest mjeseci. Znao sam samo da je otišla u Italiju studirati talijanski jezik. Tada je prestala kontaktirati sa svima u obitelji. Željela se razići s nama i započeti svoj život, jer ima Aspergerov sindrom”, kazao je njezin otac

Nije bila pri sebi

No kako piše Daily Mail. Tahvoi se ne želi vratiti kući. Otac i majka odletjeli su u Rim. Embla je bila u prenoćištu, ali je otišla. Policija ju je opet pronašla i okruženu socijalnim radnicima odvezli su je na susret s roditeljima u švedskoj ambasadi.

No, umjesto sretnog ujedinjenja i povratka kući, Embla je šokirala roditelje. Kazala im je da se ne želi vratiti s njima u Švedsku, te da će ostati spavati na ulicama.

"Embla uopće nije pri sebi. Ona je potpuno drugačija osoba od one koju sam poznavao. Jedva je htjela razmijeniti s nama koju riječ. Ona želi ostati živjeti na ulici, odbija se vratiti kući. Mi je želimo vratiti u Švedsku, ali je to teško. Bilo bi joj puno bolje da se vrati s nama "govori u suzama očajni otac (54) koji je u srijedu ujutro doletio iz Stockholma kako bi vidio svoju kćer.

'Kako joj to mogu dopustiti?!'

"Nije mi jasno kako joj talijanske vlasti mogu dopustiti da se vrati životu na ulici. Njoj nije dobro. Ne mogu dopustiti da se vrati spavanju na otvorenom i prosjačenju za hranu" kazao je otac.

Tražio je pomoć policije, no rekli su mu da je punoljetna i da ne mogu ništa napraviti. Embla ima Aspergerov sindrom, odnosno poremećaj kojem je glavna karakteristika nesposobnost razumijevanja kako funkcionirati u društvu.

Otac kaže kako Embla nikada nije imala niti jednog prijatelja i da nije znala kako bi sklopila prijateljstva. Emblu je policija nedavno privela. Rekla im je da se zove Maria. Pustili su ju jer nije napravila ništa protuzakonito.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali