OGLAS

žele ga pregledati / Liječnici iz Banja Luke idu posjetiti Ratka Mladića u zatvor: 'General to zaslužuje'

Image
Foto: Dejan Rakita/Pixsell

Banjalučki liječnici žele ustanoviti ima li kakvih propusta u medicinskom tretmanu kojemu je podvrgnut sada osuđeni ratni zločinac Ratko Mladić u zatvoru. Kažu da "mogu doprinijeti njegovu poboljšanju" te ispitati postoje li uvjeti da ga se drugdje liječi

12.2.2024.
15:37
Dejan Rakita/Pixsell
VOYO logo

Ravnatelj Kliničkog centra u Banjoj Luci Vlado Đajić potvrdio je u ponedjeljak kako će sa skupinom liječnika iz te ustanove uskoro putovati u Scheveningen kako bi pregledali bivšeg zapovjednika vojske bosanskih Srba Ratka Mladića koji tamo služi kaznu doživotnog zatvora izrečenu zbog počinjenih ratnih zločina.

Đajić, koji je i sam liječnik a ujedno vodi gradsku organizaciju Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) na čijem je čelu Milorad Dodik, ovu je najavu iskoristio kako bi glorificirao Mladića osuđenog za zločine protiv čovječnosti te genocid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"General to zaslužuje. Zaslužuje podršku i poštovanje čitavog naroda Republike Srpske a i našeg zdravstvenog sustava", izjavio je Đajić novinarima u Banjoj Luci.

Pojašnjavao je kako su na Kliničkom centru u Banjoj Luci opetovano tražili dopuštenje za posjet Mladiću jer smatraju kako ga zatvorski liječnici u Scheveningenu neadekvatno tretiraju pa mu se zdravstveno stanje stoga pogoršava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mehanizam za međunarodne kaznene sudove (MICT), sljednik Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY), odobrio je Đajiću i još nekolicini liječnika posjet pritvorskoj jedinici kod Den Haaga, u kojoj je Mladić još od kada ga je Srbija izručila ICTY-u nakon što je uhićen 2011. 

Image
mir u sudnici... /

Počelo suđenje Dodiku, pa nastala gužva: 'Dovest ćemo 5000 ljudi, j***m li vam mamu'

Image
mir u sudnici... /

Počelo suđenje Dodiku, pa nastala gužva: 'Dovest ćemo 5000 ljudi, j***m li vam mamu'

U lipnju 2021. pravomoćno je osuđen na doživotni zatvor za genocid u Srebrenici, progone Bošnjaka i Hrvata, teroriziranje građana Sarajeva i uzimanje pripadnika UNPROFOR-a za taoce, odnosno za ratne zločine počinjene u Bosni i Hercegovini od 1992. do 1995. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đajić sada kaže kako on i njegovi liječnici žele ustanoviti ima kakvih propusta u medicinskom tretmanu kojemu je sada 81-godišnji podvrgnut Mladić u zatvoru i "mogu doprinijeti njegovu poboljšanju" te ispitati postoje li uvjeti da ga se drugdje liječi. 

Đajićev stranački šef Dodik početkom veljače u jednom javnom nastupu otvoreno veličao Mladića te ratnog lidera bosanskih Srba Radovana Karadžića, koji je također osuđen na doživotni zatvor. Dodik ih je proglasio herojima, a sebe nazvao njihovim sljednikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne smijete zaboraviti ni Karadžića ni Mladića. To su ljudi koji su u jednom teškom trenutku uzeli voditi ovaj narod... a mi smo spremni odreći se tih naših povijesnih veličina samo zato jer je netko rekao da su oni izvršili zločin", izjavio je Dodik 4. veljače u posavskom selu Drakulić.

Pogledajte video: Milorad Dodik za RTL Danas: 'Mi nismo slobodni u BiH, to nije naša zemlja, u njoj ne možemo ostati'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu Australija
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Love Island: All stars
Hell's kitchen
default_cta
Poseta
Dosje Jarak
Obiteljske tajne
Alvin i vjeverice
San snova
default_cta
Svemirski gusar
Ljubavna zamka
Monte carlo
VOYO logo