LIJEČIO NAVALJNOG: / Umro liječnik koji je u Sibiru liječio ruskog oporbenog čelnika nakon trovanja

Image

U dobi od 56 godina iznenada je umro je ruski liječnik, Sergej Maksimišin, koji je liječio Alekseja Navaljnog

5.2.2021.
13:45
Play logo

Ruski liječnik koji je liječio oporbenog čelnika Alekseja Navaljnog odmah nakon trovanja prošlog kolovoza, umro je u dobi od 56 godina. Zamjenik glavnog liječnika za anesteziologiju i reanimaciju, Sergej Maksimišin, "iznenada je umro", izvijestila je njegova bolnica u sibirskom gradu Omsku. Maksimišin je radio u bolnici 28 godina.

'Krivotvorenje dijagnoze'

U studenom, glavni liječnik u istoj bolnici, Aleksandar Murahovski, koji je došao pod povećalo javnosti zbog liječenja Navaljnog, promoviran je na mjesto regionalnog ministra zdravstva. U to vrijeme, Murahovski je samo potvrdio da Navaljni boluje od metaboličnog poremećaja, a ne od posljedica trovanja. Navaljni ga je optužio za "krivotvorenje" dijagnoze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navaljni se onesvijestio tijekom leta 20. kolovoza. Nakon slijetanja, 44-godišnjak je prevezen u bolnicu u Omsku. Dva dana kasnije prebačen je u Berlin te je tjednima liječen u njemačkoj bolnici Charite. Prema istraživanjima nekoliko laboratorija, otrovan je bojnim otrovom novičokom. Rusija, s druge strane, tvrdi da nije mogla dokazati da je Navaljni otrovan te da stoga nije pokrenula istragu.

Navaljni je uhićen pri povratku u Moskvu te je osuđen na dvije godine i osam mjeseci zatvora ranije ovaj tjedan za navodno kršenje uvjetne kazne u prethodnom kaznenom slučaju za prijevaru i pronevjeru sredstava iz 2014. Navaljni se nije mogao pridržavati odredbi uvjetne kazne jer je u Berlinu bio u komi, no kad mu je izricao zatvorsku kaznu, ruski sudac ustvrdio je da se zakoni odnose na sve okolnosti jednako.

Play logo
Image
ZAPAD TRAŽI HITNO PUŠTANJE NAVALJNOG, A RUSIJA ODGOVARA: /

'Ne budite histerični'

Image
ZAPAD TRAŽI HITNO PUŠTANJE NAVALJNOG, A RUSIJA ODGOVARA: /

'Ne budite histerični'

Večera za 5
Superstar
Život na vagi
Obiteljske tajne
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ubice mog oca
Britain's Got Talent
Tri sestre
default_cta
Play logo