Rusi protestiraju

‘LAŽNO I POLITIČKI MOTIVIRANO’: Rusija odbacuje izvješće o MH17

Rusija je u srijedu glatko odbacila izvješće međunarodnih tužitelja koji su zaključili da je malezijski zrakoplov MH17 u istočnoj Ukrajini 2014. srušila ruska raketa Buk lansirana iz sela koje su pod kontrolom držali proruski orijentirani pobunjenici.

U oštrom priopćenju glasnogovornica ruskoga ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova kaže da su rezultati istraživanja međunarodnoga tima pristrani i politički motivirani.

ISTRAŽITELJI POTVRDILI: ‘Sada napokon sigurno znamo tko je oborio avion MH17 u Ukrajini!’

‘Ukrajina utjecala na istragu lažnim dokazima’

“Samovoljno određivanje strane koja je kriva i izmišljanje željenih rezultata postalo je pravilo za naše zapadne kolege”, rekla je Zaharova.

“Istraga do danas nastavlja zapostavljati neosporne dokaze ruske strane unatoč činjenici da je Rusija praktično jedina koja im je poslala pouzdane informacije.”

Rusija od početka niječe umiješanost u incident.

Zaharova se požalila da je ruskoj vladi onemogućeno sudjelovanje u istrazi te je kazala da je ukrajinska vlada navodno uspjela utjecati na istragu iznošenjem lažnih dokaza.

Ukrajinsko ministarstvo vanjskih poslova u srijedu je pozdravilo rezultate istrage međunarodnih istražitelja o rušenju malezijskog zrakoplova u istočnoj Ukrajini, rekavši kako oni pokazuju “izravno sudjelovanje” Rusije u ovom slučaju u kojem je ubijeno 289 putnika i članova posade.

Povratak na Net.hr