Morbidna prevarantica

LAGALA DA JE ROĐAKINJA ŽRTVE GERMANWINGSA: Besplatno putovala i odsjedala u hotelima, tetovirala si čak i datum pada

Tridesetpetogodišnjakinja koja se lažno predstavljala kao rođakinja poginule putnice zrakoplova Germanwingsa koji se srušio u ožujku prošle godine, osuđena je u srijedu u Koelnu na godinu dana zatvora uvjetno zbog prijevare.

“Osuđena je iskoristila katastrofalnu situaciju u kojoj su se našli svi povezani s tom zrakoplovnom nesrećom ”, rekao je državni odvjetnik.

Osuđena žena, koja zbog bolesti nije nazočila suđenju, odmah nakon pada zrakoplova u ožujku 2015. obratila se Lufthansi, u čijem vlasništvu se nalazi kompanija Germanwings (danas Eurowings) i predstavila kao sestrična jedne od poginulih putnica.

Lufthansa, iz obzira prema rodbini poginulih, nije provjeravala identitet osoba koje su se predstavile kao rođaci i koje su u dva navrata odletjele na mjesto nesreće. Lufthansa je optuženoj i pratitelju dva puta platila let do Marseilla i smještaj u hotelu visoke kategorije. Na jedno od putovanja optužena je povela i dvoje djece. Ukupni trošak tih putovanja po Lufthansi je iznosio 16.000 eura.

Uočili nedosljednosti

Optužena je sudjelovala i na komemoracijama na mjestu gdje je pao Germanwingsov zrakoplov kada je poginulo 150 putnika i članova posade. Tom prilikom je pripadnicima specijalne ekipe za psihičku pomoć rodbini poginulih upalo u oči njezino čudno ponašanje jer je optužena govorila u jednoj prilici o jednoj poginuloj rođakinji a u drugoj o dvije.

Čak se i tetovirala

Uoči drugog putovanja na mjesto nesreće optužena si je dala istetovirati datum nesreće i broj leta. Uoči procesa, sudac je najavio da bi mogao zatražiti psihijatrijsko vještačenje nad optuženom kako bi se nedvosmisleno moglo utvrditi je li bila svjesna svojih postupaka ali je proces obavljen bez nazočnosti optužene koja ima dva tjedna pravo na žalbu.

PILOT ODVEO 150 LJUDI U SMRT: Francuski stručnjaci objavit će dugo očekivane preporuke

Zrakoplov Germanwingsa na letu Barcelona-Duesseldorf srušio se 24. ožujka 2015. u francuskim Alpama. Istraga je pokazala da je zrakoplov namjerno oborio kopilot koji je na taj način počinio samoubojstvo.

Povratak na Net.hr