SPASILI MU ŽIVOT

KAD SE RUKE SPOJE: Građani režirali nevjerojatan makeover beskućnika

Teško je vjerovati da na ovim slikama gledate istog čovjeka, jel tako? Tako to otprilike izgleda kada se društvo skupi i promijene život nekome iz svoje blizine. Peruanski beskućnik, 83-godišnji Don Luciano Chumán, proveo je tko zna koliko godina na ulicama Ferreñafea, tražeći sigurno mjesto za život. A onda su mu članovi evangelističke crkve odlučili pomoći…

 

Nekoliko godina se nije kupao Don Luciano se nije kupao ni presvukao obuću i odjeću. Onda su ga otuširali, obrijali, sredili od glave do pete. Čak je dobio i nešto novaca kako bi lakše stao na noge, organizirali medicinsku i pomoć socijalne službe, gdje se mogao uredno hraniti. Ukratko, spasili su mu život.

 

Slike ovog nesvakidašnjeg makeovera završile su na Facebooku, gdje su se brzo proširile širom svijeta. Naravno, većina ljudi neizmjerno cijeni trud, volju i želju Chumánovih pomagača. Mediji su ih istaknuli kao primjer kako bi se ostali trebali ponašati.

“Puno je takvih kao Don Luciano kojima treba pomoći, no često ih uopće ne primjećujemo u našoj blizini”, rekao je gradonačelnik peruanskog gradića Jacinto Muro Tavara.

Povratak na Net.hr