Izolirani diktator / Putinov 70-ti rođendan! Rusiji je vratio stari sjaj i doveo je do izolacije. Putinu su danas čestitali rijetki

Čestitke su mu poslali tek sjevernokorejski vođa Kim Jong Un i bjeloruski lider Lukašenko

7.10.2022.
20:39
VOYO logo

Izolirani diktator ili neprikosnoveni car kako sebe doživljava, Vladimir Putin do svog 70 rođendana uspio je Rusiji prigrabiti teritorij, no i odvući je na političko dno.

Na vlasti je već 23 godine, bilo kao predsjednik ili premijer. Da bi nastavio vladati i poslije četvrtog mandata, promijenio je Ustav, i otvorio si put do 2036.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zgradi u tadašnjem Lenjingradu je odrastao, mrzovoljan i borben dječak, rastjerivao je štakore i sanjao postati špijun. Počinje učiti njemački i studira pravo. U KGB-u pak tek je opskurni špijun niže razine, kojega šalju ne u Berlin već u Drezden. Raspadom Sovjetskog saveza, koji teško proživljava, nakon 16 godina odlazi iz KGB-a.

"Moramo priznati da je raspad Sovjetskog Saveza bio najveća geopolitička katastrofa stoljeća. I to je postala prava drama za ruski narod", rekao je 2005. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici moći penje se 1999. uz pomoć tadašnjeg predsjednika Borisa Jeljcina koji ga bira za svog nasljednika. Putin svojom nepopustljivošću u drugom čečenskom ratu, pa kasnije ratu u Gruziji, Siriji i aneksiji Krima dobiva sve veće simpatije Rusa. Izvlači zemlju iz Jeljcinovog kaosa, i vraća sliku o jakoj Rusiji.

Image
nema baš što slaviti /

Putin slavi 70. rođendan, nikad izoliraniji i ranjiviji. Dobivao je djevojke u bikinijima i tigrove, feštu mu radi samo Kadirov

Image
nema baš što slaviti /

Putin slavi 70. rođendan, nikad izoliraniji i ranjiviji. Dobivao je djevojke u bikinijima i tigrove, feštu mu radi samo Kadirov

Vjerovao je da zapad pokušava poniziti Rusiju. Svoje frustracije iskaljuje na Ukrajini, zemlji koju smatra Malom Rusijom. Zbog nje, prijeti Zapadu i nuklearnim ratom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djelomična mobilizacije izvela je narod na ulicu. Izlazili su i prije, 2012. zbog izborne krađe, još jednog obilježja Putinove vladavine, uz korupciju i kršenja ljudskih prava. Svi koji su protiv njega, ili su prognani, ili u zatvoru ili ubijeni.

Samouvjeren i bez straha, njeguje mačo imidž superheroja. Pomoglo mu je treniranje juda kada je, kaže naučio da ako je tučnjava neizbježna, treba udariti prvi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo snagom pokušava prikriti kompleks visine, koja je službeno 170, a neslužbeno i desetak centimetara manje.

Privatni život uvijek je skrivao. Nakon 30 godina 2013. se razveo od supruge Ljudmile, s kojom ima dvije kćeri, a postao je i djed.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoju vezu s bivšom ritmičkom gimnastičarkom Alinom Kabajevom drži dalje od javnosti. Koliko djece imaju tek se nagađa.

Putin službeno zarađuje 140 tisuća dolara na godinu, ima stan od 77 kvadratnih metara i garažu, te auto Ladu i prikolicu. Njegovo stvarno bogatstvo procjenjuje se na više od 100 milijardi dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo Putinova palača, koju je objavio oporbeni mu protivnik Navaljni stoji više od milijardu dolara. Ogromno imanje na Crnom moru s pozlaćenim sobama i kristalnim lusterima od kinodvorane, pozornice za ples na šipci, kasina, do ledene dvorane za hokej.

"Ništa od onoga što je tamo navodno moje vlasništvo ne pripada ni meni, ni bilo kome od moje obitelji. Niti je ikada pripadalo", demantirao je Putin te navode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sada su mu Rusi vjerovali. Dok njegov autoritet sve više tone, saveznika je sve manje i za Putinov 70. rođendan skromne želje.

"70 godina nije velika brojka, da bi se obeshrabrili", rekao je Vladimir Mironov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo zdravlje još je jedna Putinova opsesija. Sedamdesetogodišnjak koji ne samo da gubi bitku sa vječnom mladošću kojom je opsjednut, već i s moći i vlašću koja mu se ljulja najviše do sada.

ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo