IZBORI NA OTOKU Cameronovi konzervativci pobjednici

Prema prvim rezultatima izlaznih anketa, izbore u Velikoj Britaniji dobivaju konzervativci Davida Camerona. Kako sada stvari stoje, oni bi u parlamentu imali 316 zastupnika, a laburisti Eda Milibanda 239.

Na trecem mjestu su Liberalni demokrati sa samo 10 mjesta u parlamentu. Oni su na ovim izborima pretrpjeli veliki gubitak.

To znaci da bi konzervativcima Liberalni demokrati bili dovoljni kako bi se nastavila dvostranacka koalicija. Za vecinu je potrebno imati 326 mjesta u parlamentu.

Kako pokazuju izlazne ankete, SNP bi u parlamentu mogao imati 58 zastupnickih mjesta, Plaid Cymru cetiri, a UKIP i Zelena stranka po dva.

Prema anketama, konzervativci su dobivali manje, a laburisti prilicno vise glasova.

Ni jedna od stranaka u predizbornoj kampanji nije ponudila plan kako se nositi s velikim problemima koji muce zemlju: kako rijesiti problem nestasice stanova, godisnje se usljeva vise od 300 tisuca stanovnika, ali i jako losi odnosi s EU-om i SAD-om.

Nacionalno jedinstvo naruseno je skotskim referendumom o samostalnosti, a veliki nemir medu Britance unijel su price o referendumu o izlasku iz EU-a.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr