OČAJNIČKI POTEZI

‘ISIS ĆE PREUZETI AMERIKU AKO HILLARY BUDE PREDSJEDNICA’: Trump opet ‘oduševljava’ izjavama

Kako prema anketama njegove šanse za pobjedu na američkim predsjedničkim izborima sve više tonu, republikanski kandidat Donald Trump je okupljenima na Floridi rekao da će njegova kampanja biti ‘najveći gubitak vremena i novca’ ako na izborima i ne pobijedi.

Glasače na skupu u Floridi Trump je upozorio da bi pobjeda Hilary Clinton na izborima 8. studenog mogla dovesti do toga da Islamska država preuzme SAD, a ponovio je i tvrdnju da se džihadisti ‘nadaju i mole da će Clinton postati nova američka predsjednica’.

‘Preuzet će ovaj dio svijeta’

Trump je pak obećao da će kao predsjednik radikalne islamističke teroriste držati podalje od zemlje, a Clintonova, tvrdi, ne bi to bila u stanju učiniti.

‘Ne samo da će ISIS preuzeti cijeli Bliski istok, preuzet će i SAD i ovaj, naš dio svijeta’, rekao je Trump.

Drugi dan za redom, Trump je u središte pažnje svojih govora stavio otkrića WikiLeaksa o hakiranim e-mailovima voditelje kampanje Hilary Clinton, Johna Podeste. Optužio je ministarstvo pravosuđa da je u dosluhu s Clintonovom kad je riječ o istrazi korištenja njezinih privatnih e-mailova u vrijeme dok je bila državna tajnica.

‘Ovo je zločin najviše razine, njoj ne bi trebalo biti ni dozvoljeno da se kandidira za predsjednicu’, nastavio je Trump svoj napad na Hilary Clinton, još jednom obećavajući da će angažirati posebne istražitelje u tom slučaju.

Podesta: Trump je znao za hakiranje

Podsjetimo, šef kampanje Hillary Clinton John Podesta izjavio je da FBI istražuje stoji li Rusija iza hakiranja njegove privatne elektroničke pošte.
Podesta je također dao naslutiti da su čelnici kampanje republikanskog protukandidata Donalda Trumpa unaprijed znali za hakiranje.

US-VOTE-DEMOCRATS-CONVENTION

“Politikom se bavim gotovo 50 godina. Ovo je definitivno prva kampanja u kojoj se moram baviti ruskim tajnim službama koje, čini se, čine sve što mogu da pomognu našem suparniku”, izjavio je Podesta.

Nešto kasnije je Trump na Floridi nastavio sa zahtjevima da bi Hilary Clinton trebala ići u zatvor zbog lošeg rukovanja tajnim podacima u vrijeme mandata državne tajnice.

‘Istražit ćemo lažnu istragu o tome. Hilary Clinton je obrisala čak 33 tisuće e-mailova, i to nakon što je dobila sudski poziv. Nakon što joj je naređeno da preda sve svoje mailove i mnoge druge dokumente, ona ih je obrisala. Mora ići u zatvor’, inzistira Trump.

Govoreći na skupu u Coloradu, Hilary Clinton je rekla da je Trumpova strategija sada strategija očajnika koji gubi.

Hilary Clinton i njeno bijelo odijelo
Hilary Clinton i njeno bijelo odijeloFoto: Paul Sancya/Facebook

‘To samo pokazuje koliko je očajan. To je sve što mu je ostalo, čista negativnost i pesimizam. Nećemo to dopustiti, zar ne?’, rekla je Clinton okupljenima.

TRUMP SE ŽESTOKO OBRUŠIO NA CLINTON: ‘Kao državna tajnica iza sebe je ostavila smrt, razaranje i terorizam’

OBRAČUN KANDIDATA: Clinton napala Trumpa jer je novinarku vrijeđao zbog menstruacije

Povratak na Net.hr