Fotografije dječaka (4) koji luta pustinjom sam samcat obišle i rastužile svijet

Fotografije dječaka (4) koji luta pustinjom sam samcat nakon što je pobjegao od užasa rata koji bijesni Sirijom, obišle su svijet. Iako su prve informacije govorile da je dječačić bježao bez obitelji, kasnije su se pojavila detaljnija objašnjenja koja ipak imaju malo sretniji kraj.

Riječ je o četverogodišnjem dječaku po imenu Marwan koji je pronađen kod granice Jordana i Sirije. Pronašli su ga UN-ovi humanitarci, koji su ga, prema prvoj verziji, poveli sa sobom i vratili obitelji.

Dječak je izgubljen lutao pustinjom, a u ruci je držao plastičnu vrećicu. Tužan i emotivan prizor nije nikog ostavio ravnodušnim.

No kasnije su se pojavila objašnjenja da dječak nije bio potpuno sam, jer je grupa izbjeglica, među kojima i njegova obitelj, bila u njegovoj blizini. U trenutku fotografiranja to se nije vidjelo, no čini se kako cijela ta užasna priča ipak ima malo sretniji završetak.

Fotografiju je snimio Andrew Harper, UN-ov izaslanik za izbjeglice u Jordanu.

Ovaj je dječak samo jedan od njih milijun s istom sudbinom. Od užasa rata iz Sirije je dosad pobjeglo više od dva milijuna ljudi, a poginulo više od 130.000.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr