DOJAVILI GRAĐANI

EUROPOL UHVATIO JEDNOG OD NAJTRAŽENIJIH BJEGUNACA: Silovatelj djevojčice radio kao kuhar u restoranu

Uhićen je prvi bjegunac čije se ime nalazi na adventskom kalendaru najtraženijih osoba u Europi što ga je objavio EUROPOL.

Riječ je o muškarcu koji je osumnjičen da je 2008. godine seksualno zlostavljao šestogodišnjakinju u Velikoj Britaniji. Prije dva dana uhitila ga je nizozemska policija. Kako je potvrđeno, radio je kao kuhar u jednom lokalu u Amsterdamu.

Dojave građana

Nakon što je objavljena nova lista najtraženijih bjegunaca, policija u Sussexu dobila je nekoliko korisnih informacija od građana u Nizozemskoj. Sve je proslijeđeno kolegama u toj zemlji, te je konačno traženi silovatelj lociran u Amsterdamu.

EUROPOL OBJAVIO ADVENTSKI KALENDAR NAJOPASNIJIH ZLOČINACA: Među njima su i dva Hrvata

Od kada je ova lista objavljena u siječnju ove godine uhićeno je 25 najtraženijih bjegunaca. Mnogi od njih, doznaje se iz Europola, skrivali su se u Europi, pa su istražitelji europskih zemalja morali usko surađivati na njihovom pronalaženju.

Hrvati među najtraženijima

Deset uhićenja realizirano je zahvaljujući medijskoj kampanji što prati ovu akciju europskog policijskog ureda.

Među traženim kriminalcima su i Hrvat Marjan Vidović (64), dugogodišnji direktor Štedionice za obnovu i razvoj, te serijski pljačkaš banaka Bojan Dragičević (35), hrvatski državljanin iz Banje Luke, i Slovenac Darjan Ješovnik (31), krijumčar droge, najtraženiji bjegunci hrvatskog pravosuđa.

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr