ERNESTU SU PLUĆA SKORO EKSPLODIRALA; Nije vjerovao u koronavirus dok nije završio na respiratoru: / 'Mislio sam da je izmišljen'

'S obzirom da sam to na sebi osobno doživio, sada vjerujem. Imam snimak pluća na kojem se vidi kakva su ona bila, tako da tko god ne vjeruje dat ću mu da pogleda'

15.8.2020.
22:34
YouTube/Screenshot
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ernest Alić iz Tuzle, koji je preživio 22 dana na respiratoru zbog teškog oblika bolesti Covid-19, nakon uspješnog oporavka progovorio je o svojoj borbi za život. Da stvar bude interesantnija, Alić priznaje da u početku nije vjerovao u postojanje koronavirusa, a simptome kao što su temperatura i suhi kašalj smatrao je bezazlenim, prenosi Klix.

"Mislio sam da to ne postoji i da je izmišljeno. Ali, s obzirom da sam to na sebi osobno doživio, sada vjerujem. Imam snimak pluća na kojem se vidi kakva su ona bila, tako da tko god ne vjeruje dat ću mu da pogleda", rekao je Alić u razgovoru za Federalnu televiziju.

Pluća su mu skoro eksplodirala

Prisjetio se da su mu po dolasku u bolnicu liječnici rekli da ga odmah trebaju priključiti na invazivnu mehaničku ventilaciju. "Rekli su da me odmah treba uspavati jer su mi pluća skoro eksplodirala. Probudio sam se nakon 22 dana u Respiratornom centru", nastavio je svoju priču Alić.

Članovi obitelji ovog Tuzlaka proveli su mjesec dana u neizvjesnosti i strahu. Trenutaka nakon njegovog buđenja prisjetila se i supruga Ajša. Kako kaže, nakon što se probudio, Alić je pozvao i tražio da mu pripremi pitu krompirušu, kolače i jogurt.

U Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli Alić je proveo 33 dana i bio je prvi pacijent koji je priključen na respirator. Po zanimanju je vozač, poslom se bavi već 20 godina i, kako ističe, planira se vratiti obvezama.

Sve o koronavirusu u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali