ENGLEZI I RUSI NA METI: / Informacije s laptopa otkrivaju paklene planove ISIS-a za Euro u Francuskoj

Kako se približava početak Europskog nogometnog prvenstva u Francuskoj tako raste i strah od novih terorističkih napada, koji su već nekoliko puta potresli tu zemlju.

30.5.2016.
10:01
AFP, GEORGES GOBET

Prema posljednjim informacijama, najviše bi trebali strahovati engleski i ruski navijači, otkrivaju informacije koje su pronađene na računalu koje je koristio Salah Abdeslam, jedan od pariških napadača. Daily Mail donosi informacije kako bi napadači trebali koristiti samoubilačke prsluke, jurišne puške, ali i dronove opremljene kemijskim oružjem.

Na laptopu se nalaze i fotografije te se spominje stara luka u Marseilleu, gdje će se okupljati engleski navijači prije susreta s Rusijom.

"To može značiti samo to da se rade planovi za napad na engleske i ruske navijače prije utakmice", kazao je za The Sun izvor iz Belgije.

Fanatici na slobodi

Dodaje kako se Abdeslam nalazi iza rešetaka, no opasnost svejedno postoji budući da su na slobodi fanatici koji mogu izvesti napad. "Očito je da su mete navijači Engleske i Rusije, budući da njihove zemlje bombardiraju Islamsku državu u Iraku i Siriji", kazao je izvor iz sigurnosnih krugova.

Laptop je zaplijenjen tijekom racije koja je dovela do uhićenja Abdeslama u Molenbeeku. On je i dalje jedina uhićena osoba za koju se vjeruje da je pomagala u napadima na Pariz i Bruxelles.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali