NA KRAJU OTIŠAO U PARIZ / Emmanuel Macron ponovno otkazao najavljeni posjet Ukrajini

Image
Foto: Profimedia

Dva diplomatska izvora rekla su da francusko predsjedništvo razmatra hoće li proširiti putovanje u Ukrajinu i na druge zapadne šefove država koji bi se pridružili Macronu

11.3.2024.
9:07
Profimedia
VOYO logo

Posjet francuskog predsjednika Emmanuela Macrona Ukrajini trebao bi se održati sljedećih tjedana, priopćilo je francusko predsjedništvo, čime je ponovno odgođen planirani posjet šefa države toj zemlji.

Macron je isprva rekao da planira otići u posjet Ukrajini u veljači kako bi potpisao bilateralni sigurnosni sporazum s predsjednikom Volodimirom Zelenskijem. To je odgođeno jer je Zelenskij na kraju došao u Pariz na potpisivanje sporazuma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Diplomati su rekli da je drugi datum bio planiran za početak ožujka prije nego što je odgođen za kasnije. "Dvojica šefova država složili su se da će ostati u bliskom kontaktu, osobito u vezi s predsjednikovim posjetom Ukrajini koji bi se trebao dogoditi sljedećih tjedana", priopćilo je u nedjelju francusko predsjedništvo nakon telefonskog razgovora dvojice čelnika.

Image
'PEGLAJU NJEGOVU BUDALAŠTINU' /

Fred Matić 'naribao' Macrona: 'Pati od kompleksa manje vrijednosti, kao i Putin...'

Image
'PEGLAJU NJEGOVU BUDALAŠTINU' /

Fred Matić 'naribao' Macrona: 'Pati od kompleksa manje vrijednosti, kao i Putin...'

Trebao posjetiti i Odesu

Do odgode je došlo samo nekoliko dana nakon što je ruski projektil pao petstotinjak metara od ukrajinskog predsjednika i premijera Grčke koji je bio u posjeti u gradu Odesi na Crnom moru. Macron je također trebao posjetiti Odesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Macron je posljednjih tjedana zauzeo oštriji stav prema Rusiji optužujući je da je agresivna prema Francuskoj i Europi.

Pozvao je europske saveznike da hitno učine više kako bi  pomogli Ukrajini i suočio se s reakcijom mnogih zapadnih saveznika nakon što je rekao da ne treba isključiti ideju o slanju zapadnih trupa u Ukrajinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva diplomatska izvora rekla su da francusko predsjedništvo razmatra hoće li proširiti putovanje u Ukrajinu i na druge zapadne šefove država koji bi se pridružili Macronu, umjesto bilateralnog putovanja, kako bi saveznici pokazali jedinstvo i solidarnost s Ukrajinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo