NEVIĐENI PRIZORI

EKSPLOZIJA KAKVU POVIJEST NE PAMTI: Dramatične snimke iz zraka preplavile društvene mreže, Ukrajina krivi sabotere

Dramatične snimke jedne od najvećih eksplozija u povijesti u kojoj je u zrak odletjelo najveće skladište oružja u ukrajinskom gradu Balakleya preplavile su društvene mreže.

Ukrajinsko mjesto na kojem se nalazi najveće skladište oružja u zemlji preplavile su kaotične scene sa stotinama vozila koja su zaglavila u prometnim gužvama fotografirane su i objavljene na društvenim medijima nakon što je administracija grada Balakleya naredila hitnu evakuaciju većine grada.

‘RADI SE O SABOTAŽI!’: Eksplodiralo najveće skladište oružja i streljiva u Ukrajini, hitno evakuirano 20.000 ljudi

Iz grada u kojem živi do 29.000 ljudi evakuirano je njih više do 16.000. Iz obližnjih je sela također evakuirano oko 3.500 ljudi., a u trenucima eksplozije zabilježeno je nekoliko snimki na kojima se vidi kako vojna oprema leti u zrak dok se u pozadini čuju nove detonacije.

Ministar obrane Stepan Poltorak sinoć je kazao kako misle da je požar uzrokovala eksplozivna naprava bačena iz bespilotne letjelice. U napadu koji su ukrajinske vlasti proglasile ‘ruskom sabotažom’ poginula je jedna ženska osoba rođena 1951. godine čije je tijelo pronađeno je ispod ruševina urušene kuće.

U tijeku je velika istraga.

 

 

Povratak na Net.hr