TKO JE UBIO ORGANIZATORA?

DOSTA MU JE BJEŽANJA: Najtraženiji čovjek u Europi kontaktirao odvjetnika

Jedan od pariških terorista, Salah Abdeslam, za kojim je raspisana međunarodna tjeralica, kontaktirao je odvjetnika.

Informacija je došla od agencije Belga koja se poziva na pouzdane izvore.

UNAJMLJENI POD LAŽNIM IMENIMA: Belgijska policija pronašla tri stana terorista iz Pariza

Nema službene potvrde

Navodno se obratio odvjetniku Svenu Maryju no on to nije htio komentirati. Belgijsko tužiteljstvo zasad nije dobilo takvu informaciju, javlja Euronews.

Abdeslam je jedan od terorista koji se trebao raznijeti u napadu na Pariz 13. studenog. Drugi napadači, uključujući i njegovog brata, raznijeli su se bombom među civilima, no on se vjerojatno preplašio. Glavni organizator pariškog masakra u kojem je ubijeno 130 ljudi,  Abdelhamid Abaaoud ubijen je u okršaju s policijom.

Abdeslam se otad nalazi u bijegu a nedavno je objavljena snimka s nadzornih kamera u kojem se jasno vidi njegovo lice. Snimljen je nakon napada kada je iz Pariza bježao u Bruxelles.

I DALJE U BIJEGU: Nadzorne kamere snimile najtraženijeg teroristu koji je sudjelovao u napadima u Parizu

DNA Abaaoudovog cimera pronađen na kalašnjikovu

Pariška policija u četvrtak je objavila da su identificirali treću osobu koja je bila u stanu u Saint Denisu 18. studenog kada je policija došla uhititi Abaaouda. Riječ je o  Chakibu Akrouhu, 25-godišnjaku koji je imao belgijsko i marokansko državljanstvo. On je početkom 2015. otputovao u Siriju. Njegov DNA pronađen je na kalašnjikovu koji je pronađen u automobilu kojim su se teroristi vozili tijekom svog pohoda na Pariz, javlja WSJ.

Akrouh je dijelio pariški stan s Abaaoudom. Tužitelji tvrde da se raznio bombom u stanu. Abaaoud i njegova rođakinja Hasna Ait Boulahcen, poginuli su tijekom policijske akcije no nije jasno jesu li ubijeni u razmjeni vatre s policijom ili u eksploziji koju je izazvao Akrouh. Kako bilo, u akciji je poginuo policijski pas, sedmogodišnja Diesel.

Povratak na Net.hr