VRUĆE U HOLLYWOODU / Oscari dio političke kampanje? Trump se obrušio na Kimmela: 'Je li ikada postojao gori voditelj?'

Image
Foto: Profimedia/Ilustracija/Donald J. Trump/Social Truth/Screenshot

Dodjela Oscara ponovno potiče političku raspravu, podsjećajući na prošle kontroverze. Čini se i da voditelj 96. dodjele Oscara nije slijedio scenarij

11.3.2024.
9:14
Profimedia/Ilustracija/Donald J. Trump/Social Truth/Screenshot
VOYO logo

Upravo završena dodjela Oscara, najprestižnije filmske nagrade (barem u Hollywoodu), ponovno je bila obilježena utjecajem politike.

Iako je gotovo svaka dodjela Oscara u povijesti imala neku političku poruku, posebice kada je riječ o dokumentarcima iz cijeloga svijeta, ove je godine 'filmska politizacija' bila potpuno otvorena. Naime, voditelj svečane dodjele, Jimmy Kimmel, poznati američki voditelj, na kraju dodjele, a prije dodjele najvažnijeg Oscara za najbolji film, izvadio je svoj iPhone i javno odgovorio na kritike bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trump je na svojoj društvenoj mreži Truth Social napisao: "Je li ikada postojao gori voditelj od Jimmyja Kimmela na dodjeli Oscara? Njegova uvodna točka bila je gora čak i od prosječne osobe koja se previše trudi biti nešto što nije, i nešto što nikada ne može biti. Riješite se Kimmela i možda ga zamijenite još jednim ispranim, ali jeftinim ABC 'talentom', George Slopanopoulosom.

Image
nezaboravna večer /

Ovo su svi dobitnici Oscara: Pogledajte tko je osvojio kipić i najluđe trenutke dodjele

Image
nezaboravna večer /

Ovo su svi dobitnici Oscara: Pogledajte tko je osvojio kipić i najluđe trenutke dodjele

Učinio bi da svi na pozornici izgledaju veći, jači i glamurozniji. Također, večerašnja dodjela je stvarno loša i 'politički korektna', kakva je već godinama - nepovezana, dosadna i vrlo nepravedna. Zašto jednostavno ne daju Oscare onima koji ih zaslužuju?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voditelj Oscara Kimmel javno je pročitao Trumpovu objavu, očito izvan scenarija, budući da kamermani nisu imali dobar kut gledanja, i rekao publici "Bla, bla… Što mislite koji mi je bivši američki predsjednik ovo rekao na Truth Socialu?" Inače, Kimmel godinama u svojoj emisiji kritizira Trumpa, a poznat je kao netko tko je uvijek javno bio na strani američkih demokrata.

Ipak, zahvaljujući ovoj objavi društvena mreža Truth Social u samo je nekoliko sati dobila tisuće novih korisnika, a promet joj je, doduše nakratko, porastao za čak 40 posto. To također pokazuje da veliki američki nacionalni mediji ponavljaju svoje greške iz 2016. godine, kada su čak snimane cijele humoristične emisije u kojima se Trump ismijavao kao predsjednički kandidat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednja istraživanja glasačkog tijela u SAD-u pokazuju da je Trump oko 4,5 posto ispred Bidena, te da bi izbori bili ovaj tjedan Trump bi pobijedio i bez "neodlučnih" glasova. Također, sadašnji predsjednik Joe Biden još nije objavio ime svog budućeg potpredsjedničkog kandidata. Mnogi analitičari smatraju da bi umjesto dosadašnje potpredsjednice Kamale Harris to mogla biti Michelle Obama, supruga bivšeg predsjednika Baracka Obame.

POGLEDAJTE VIDEO: Nepravedno zakinuti: Uoči Oscara Direkt ima priču o svima koje je Akademija zaboravila

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo