DJEVOJČICU ODVELI IZ ŠKOLE, UBILI I BACILI NA RUBU GRADA: / Obitelj sumnja da je žrtva trgovine organa, no to nije ono najstrašnije

Svakog dana u Meksiku je ubijeno devet žena, a slučaj devetogodišnje Fatime digao je zemlju na noge

24.2.2020.
7:37
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Lani je u Meksiku ubijeno 3825 žena, 7% više u odnosu na godinu prije. U proteklih pet godina - broj ubojstava porastao je za više od 130%, a dvije trećine Meksikanki starijih od 15 godina, prema UN-ovim podacima, doživjelo je neki oblik nasilja.

Ili, kako bi jeziva statistika postala zornija, svaki dan u Meksiku ubijeno je devet žena. Posljednje ubojstvo u nizu diglo je na noge cijelu zemlju.

Sedmogodišnju Fatimu Ceciliu Aldrighett 11. veljače iz škole je odvela nepoznata žena.

Nekoliko dana kasnije, tijelo djevojčice pronađeno je zamotano u plastičnu vrećicu na periferiji grada. Obitelj sumnja da je žrtva trgovine organima.

"Bit će najtužnije kada je pokopaju, izgubljen je život nedužne djevojčice", rekao je Guillermo Anton Godinez, Fatimin djed, dok su lijes s tijelom prenosili od obiteljskog doma do posljednjeg počivališta, prenosi HRT.

Na sprovodu malene Fatime bile su stotine građana.

"Ovo je veoma tužno, jer svi mi imamo djecu. Ova nemoćna djevojčica bila je sama s luđakom", rekla je Elisa Hernandez, prosvjednica.

Građani su već prosvjedovali ispred Fatimine kuće i škole tražeći pravdu, no njezina smrt samo je pojačala bijes zbog ubojstava djevojčica i žena u Meksiku.

Krivo siromaštvo

Postao je to ozbiljan politički teret predsjedniku Obradoru.

Obrador je rekao da će se krivci za ubojstvo 7-godišnje Fatime pronaći, ali za većinu problema koji tište današnji Meksiko - porast nasilja, siromaštvo i korupciju - najčešće krivi politiku prošlih vlada koja je osiromašila građane.

"Dogodila se dekadencija, progresivno se degradiralo, a to je povezano s neoliberalnim modelom, ovo se ne rješava samo policijom, zatvorom ili čvrstom rukom, moramo se uhvatiti srži problema. To je novčano blagostanje i blagostanje duše", rekao je Andres Manuel Lopez Obrador, predsjednik Meksika.

Fatima je ubijena samo nekoliko dana nakon što je 25-godišnju Ingrid Escamillu ubio njezin 46-godišnji partner. Poslije uhićenja priznao je da je Ingrid izmasakrirao nožem, a zatim dijelove njezina tijela bacio u kanalizaciju.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali