Prica o okrutnoj majci koja je potresla Balkan

Osnovni sud Distrikta Brcko osudio je na kaznu zatvora 38-godisnju Brcanku zbog zanemarivanja i zlostavljanja troje vlastite djece, priopceno je iz ove institucije. Identitet osudenice nije objavljen u interesu zrtava, troje maloljetnika koje je nemarna majka danima ostavljala bez hrane, ali je javnost upoznata s presudom.

U sokantnom slucaju, majka je osudena uvjetno na kaznu zatvora u trajanju od samo tri mjeseca, a djeca su smjestena u udomiteljsku obitelj.

Tuziteljstvo Distrikta Brcko jos krajem travnja ove godine optuzilo je drzavljanku BiH da je grubo zanemarila roditeljske duznosti zbrinjavanja svoje djece, nakon cega je i osudena.

“Nemoralna majka izbjegavala je da se brine o djeci i da ih odgaja. Djeca su joj pripala nakon sto se rastala s njihovim ocem s kojim je zivjela u izvanbracnoj zajednici”, navedeno je u priopcenju Gojka Stjepanovica, zamjenika glavnog tuzitelja prenosi Dnevni avaz.

Psihicko zlostavljanje

Brcanka je ostavljala djecu po nekoliko dana bez hrane, novca i osnovnih uvjeta za zivot. Grubo je zanemarila sve njihove potrebe i na kraju ih i psihicki zlostavljala. Djecu je zapustala ostavljajuci ih u improviziranom stanu u podrumskim prostorijama bez sredstava za zivot.

“Nije vodila racuna o njihovim egzistencijalnim, emocionalnim i obrazovnim potrebama”, naveo je tuzitelj.

Da stvar bude jos gora, djecu je izlozila psihickom i emocionalnom nasilju ostavljajuci ih same bez ikakve prethodne obavijesti o odlasku i povratku, kao i mogucnosti bilo kakvog kontakta s njom. Po povratku, u stan bi cesto dovodila nepoznate muskarce s kojima se ‘intimno ponasala’ izlazuci djecu nedolicnim radnjama odraslih i njihovim neprimjerenim razgovorima.

Naposljetku, ona je trajno napustila stan i otisla sa strancem u susjednu drzavu, ostavivsi djecu na brigu rodbini”, navodi se u priopcenju.

Ostavljeni na kisi

Kako se brat nemoralne majke nije bio u stanju brinuti o djeci,
usprkos losim vremenskim uvjetima, ostavio ih je na ulici u blizini kuce njihovog oca, kazu u tuziteljstvu.

“Ostavljeni na kisi i ne zeleci otici ocu, troje djece javilo se teti, koja ih je privremeno zbrinula, dok ih na kraju Centar za socijalni rad nije smjestio u udomiteljsku obitelj.

Nazalost, u meduvremenu se jedno od njih i razboljelo, zbog cega je podvrgnuto hospitalizaciji i hitnoj operaciji. Njegova okrutna majka nije se uopce interesirala za zdravlje niti se uopce javljala!

Povratak na Net.hr