Play ponuda

ŠEF MCDONALD'SA ODSTUPIO ZBOG AFERE SA ZAPOSLENICOM/KOM: / 'Pogriješio sam, dobro je da su mi to napravili'

Image
Foto: Profimedia

Sam Easterbrook je priznao odnos o kojem je riječ u mailu upućenom zaposlenicima navodeći da je "to bila pogreška"

4.11.2019.
7:17
Profimedia
Play ponuda

Lanac brze hrane McDonald's objavio je u nedjelju da je njegov izvršni direktor Steve Easterbrook (53) napustio tvrtku nakon što je utvrđeno da je imao sporazuman odnos sa zaposlenicom/kom tvrtke. McDonald's je priopćio da takav odnos krši politiku tvrtke. U priopćenju o odlasku s funkcije tvrtka navodi kako je upravni odbor zaključio da je Easterbrook "iskazao loše rasuđivanje" kada je riječ o spomenutom odnosu.

Kako piše BBC, Easterbrook je bio u vezi s djelatnikom ili djelatnicom.

'Neka su me maknuli'

Sam Easterbrook je priznao odnos o kojem je riječ u mailu upućenom zaposlenicima navodeći da je "to bila pogreška" te da se, "uzmu li se u obzir vrijednosti kompanije, i on sam slaže s upravnim odborom da je vrijeme da se makne s tog mjesta".

McDonald's nije naveo nikakve detalje o odnosu kojim su narušena pravila ponašanja u tvrtki pa tako ni o kome od zaposlenika je riječ. Odmah je imenovan i Easterbrookov nasljednik, Chris Kempczinski, koji je bio direktor McDonald'sa za Sjedinjene Države.

Vodio 38.000 restorana

Easterbrook, Britanac, vodio je McDonald's za Britaniju i Sjevernu Europu prije nego što je u ožujku 2015. postao izvršni direktor i predsjednik cijele kompanije koja ima 38.000 restorana u više od 100 zemalja svijeta.

Play ponuda
Play ponuda