ČEKA SE 2020.

ČOVJEK KOJI JE MOGAO POBIJEDITI TRUMPA: ‘Nadam se da griješim, ali Donald je prevara’

Da je imao priliku, lako moguće da bi pomeo pod s Donaldom Trumpom. Evo što Bernie Sanders kaže dva dana nakon izbora.

Otkako je prvakinja Demokratske stranke, Hillary Clinton, izgubila izbore od jednog Donalda Trumpa, sve su glasnije rasprave o Bernieju Sandersu, njenom protukandidatu na unutarstranačkim izborima. Velik broj analitičara i stručnjaka smatra kako je Sandersu namjerno oduzeta kandidatura za predsjednika nebi li se proguralo Clintonovu, ali isto tako smatraju kako je Sanders mogao pobijediti Trumpa.

Još je izbora pred njim

Sada, nekoliko dana nakon izbora, Sanders je ustrajan u želji da ojača biračko tijelo Demokratske stranke te ne odbacuje mogućnost kandidature na predsjedničkim izborima 2020. godine. Ipak, tvrdi 75-godišnji senator, četiri godine su vrlo dugo period, a za dvije godine ga čekaju novi izbori za Senat.

PREDSJEDNIČKA UTRKA: Amerikance će Sanders podučiti o demokratskom socijalizmu

Vrlo je nezadovoljan Trumpovom pobjedom i rezultatom stvoje stranke. ‘Mislim da je sramotno za čitavu Demokratsku stranku što su milijuni bijelaca iz radničke klase odlučili glasovati za Trumpa što sugerira da poruka demokrata da se zalažu za radni narod više nema utjecaj na radnike u zemlji’, rekao je Sanders u intervjuu za AP.

Ne vjeruje da je suradnja moguća

Senator smatra kako njegova stranka jednostavno nije ponudila dovoljno radnicima, posebno na industrijskom srednjem Zapadu gdje su elektorski glasovi otišli Trumpu.

‘TRUMP BI BIO KATASTROFA’: Sanders objavio da će surađivati s Hillary Clinton

‘Ne možete biti stranka koja, s jedne strane, kaže da stoji iza radnika i mladih, a nema hrabrosti ići protiv Wall Streeta i klase milijardera. Ljudi u to ne vjeruju. Morate odlučiti na čijoj ste strani.

‘Sanders ne odbacuje ni mogućnost suradnje s Trumpom, ali dodaje kako ne vjeruje da je takvo što moguće. ‘Nadam se da griješim, ali vjerujem da je on prevara i mislim da će se, unatoč njegovoj retorici u kojoj se predstavlja kao zastupatelj radničke klase, to pokazati kao prazne riječi’, rekao je Sanders.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr