UNATOČ PORASTU ZARAŽENIH / Australski premijer obećao privilegije cijepljenima: 'Moći će se slobodnije kretati i raditi više toga'

Zdravstveni dužnosnici upozorili su da će širenje delta varijante vjerojatno značiti veći pritisak na zdravstveni sustav, kada se počnu ublažavati mjere

17.9.2021.
7:35
Profimedia
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Australski premijer Scott Morrison obećao je više slobode cijepljenim građanima, premda je druga po veličini australska država prijavila svoj drugi najveći porast broja novozaraženih koronavirusom ove godine.

Morrison je rekao da će se na idućoj sjednici nacionalnoga kabineta u petak raspravljati o uvođenju covid-putovnica i kućne karantene. "Cijepljenima će se moći slobodnije kretati i raditi više toga", rekao je Morrison za radio postaju 3AW.

"Manja je vjerojatnost da će se oni zaraziti virusom, da će ga prenositi, teško se razboljeti i završiti u bolnci", dodao je. "Pa tako neće predstavljati pritisak na sustav javnih bolnica".

Veći pritisak na zdravstveni sustav

Zdravstveni dužnosnici upozorili su da će širenje delta varijante virusa vjerojatno značiti veći pritisak na zdravstveni sustav, kada se počnu ublažavati mjere u Sydneyu, Melbourneu, Canberri i još nekim regijama.

Victoria je u petak prijavila 510 novih slučajeva, većinom u glavnom gradu te države Melbourneu. U četvrtak je prijavljeno 514 novih slučajeva, što je najviše u ovom valu.

Morrison je zagovarao ponovno otvaranje zemlje, u skladu s povećanim brojem cijepljenih. Potvrdio je da je prvu dozu primilo više od 70 posto stanovništva starijega od 16 godina.

Isto tako je najavio da će se razmatrati i mogućnost ukidanja hotelskih karantena i uvođenja kućnih za putnike koji stižu u Australiju.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali