Broj samoubojstava među vojnicima se udvostručio

Povećani broj samoubojstava među američkim vojnicima povezuje se posebice s činjenicom da je vojska u prošlom desetljeću vodila brojne ratove, naročito na tlu Iraka i Afganistana.

Broj samoubojstava među američkim vojnicima u aktivnoj službi u srpnju ove godine dvostruko je veći nego mjesec ranije, u lipnju. Čelnici Pentagona zbog toga su se odlučili pozabaviti ovim rastućim problemom.

Kako je objavio Huffington Post, vojna izvješća pokazuju kako se u srpnju ubilo 26 vojnika, dok ih je u lipnju bilo 12. Lipanj je inače prema broju samoubojstava vojnika bio najgori otkad se uopće izvještava o tome odnosno od 2009. godine.

Među marincima je srpnju bilo osam samoubojstava, što je što je za dva više odnosu na lipanj. Zračne snage imale su šest samoubojstava u srpnju, a dva u lipnju, dok je ratna mornarica imala četiri u srpnju, dok podaci iz lipnja nisu bili dostupni.

Razlog povećanom broju samoubojstava u vojsci je zato što je broj vojnika veći nego u mornarici ili zračnim snagama. Vojska je također imala više svojih ljudi u borbama tijekom prošlog desetljeća.

Povratak na Net.hr