ZLOČIN BEZ KAZNE

BRAČNI PAR KOJI ZAJEDNO BROJI 800 UBOJSTAVA: ‘Te ljude moramo ubiti, ali to nije naša krivica’

Oni su muž i žena, a iza njih je gotovo 800 ubojstava. Par poznat samo kao ‘Ace’ i ‘Sheila’, vodi jednu od osvetničkih skupina koja djeluje kao produžena ruka filipinskog predsjednika Rodriga Dutertea koji je prije nekog vremena objavio krvavi rat protiv droge na ulicama svoje zemlje.

Ace i Sheila za metu imaju dilere droge te narkomane, a za svako ubojstvo dobiju 100 dolara. Oni tvrde kako je skupina kojoj su oni na čelu zaslužna za petinu ubojstava koja su dosad ‘odrađena’ na ulicama Filipina u ratu protiv droge.

ODREDI SMRTI LIKVIDIRALI NA TISUĆE LJUDI: ‘Nismo mi nikakvi ubojice manijaci, nego anđeli! U igri je viši cilj…’

Policija plaća za ubojstva

Kažu kako redovno primaju pozive od poznatog policijskog službenika s imenima i fotografijom nekog dilera ili narkomana. Od tog trenutka imaju tri dana da izvrše ubojstvo. Pravilo je samo jedno – ne postavljaju nikakva pitanja.

TOTALNI RAT PROTIV DROGE: Predsjednik svima dozvolio ubijati dilere!

Planiranje svakog ubojstva traje otprilike jedan dan, ne bi li metu uspjeli locirati, izolirati i potom dovršiti posao. ‘Mi ne pucamo u njih samo jednom. Pobrinemo se da su sigurno mrtvi’, rekli su u intervjuu za Dateline. Ovog posla se se uhvatili, kažu, jer je to bio jedini način za bolju zaradu u zemlji u kojoj prosječna plaća iznosi ekvivalent od 2500 kuna. ‘Od početka smo znali da je ovo vrlo riskantno, ali ako neću raditi ovo velika je šansa da neću moći ni prehraniti obitelj. Bolje da nastavim sa svime. Ako u jednom trenu kažem ne, zamjerit ću se šefu, a onda bih i ja mogao biti ubijen. Zato samo slijedim zapovijedi’, kaže Ace.

‘Oni moraju umrijeti’

Dodaju kako osjećaju veliku krivnju zbog posla kojim se bave, ali da će se nastaviti time baviti kako i sami ne bi završili u lokvi krvi. ‘Govorim si da je osoba koju sam ubila bila grozna i da bi na tisuće života bilo uništeno ako ju ne ubijem. Stoga mora umrijeti, a to nije moja krivica. Nismo učinili ništa loše. Da je bio dobra osoba ne bi bio u ovoj situaciji’, kaže Sheila.

‘EGZEKUTOR’ IMA UZORA: ‘Hitler je pobio tri milijuna Židova, a ja ću toliko ovisnika’

U prvih 100 dana mandata kontroverznog filipinskog predsjednika Rodriga Dutertea, koji je obećao riješiti se 100.000 dilera droge, u toj je zemlji ubijeno 3700 osoba. Duterte je zbog svog plana dobio nadimak ‘Punisher’. ‘Adolf Hitler pobio je tri milijuna Židova. Mi imamo tri milijuna ovisnika o drogama. Bio bih sretan da ih pobijem’, rekao je kontroverzni predsjednik.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr