NESLAVNA RECENZIJA

AMERIČKI NOVINAR OBJASNIO: ‘Evo zašto je Yugo jedan od najgorih automobila ikad proizvedenih’

Prije dvije godine nekadašnja zvijezda jugoslavenske autoindustrije proslavial je 30 godina od izlaska na tržište. Serijska proizvodnja Zastave Koral, popularnog jugića krenula je 2. listopada 1980. godine, a nastavila se sve do 2008. Ukupno je proizvedeno oko 800.000 primjeraka za europsko i američko tržište.

Često se nalazi na popisima najgorih automobila svih vremena, a zbog čega je to tako objasnio je u videu američki novinar Doug DeMuro, koji je objavio recenziju ovog popularnog automobila na YouTubeu pod naslovom ‘Evo zašto je Yugo jedan od najgorih automobila ikad proizvedenih’.

‘Yugo je u automobilskoj ponudi bio negdje između normalnog auta i autobusnog pokaza. A mnogi će vam reći da je autobusni pokaz zapravo bio bolja odluka zato što je bio jeftiniji, čišći i često pouzdaniji’, rekao je u video recenziji DeMuro.


Kao mane ističe lošu obradu unutrašnjosti, poput žica koje slobodno vise, 1,1-litarski motor, rasklimani mjenjač, malu brzinu, spartansku opremu poput retrovizora samo na vozačkoj strani, no ima i jedna pozitivna stvar na ovom ‘najgorem’ automobilu, a to je da se Yugo vrlo lako i uglađeno pali.

Od loših karakteristika istaknuo je još i sjedala koja se ne mogu pomicati, velik broj nefunkcionalnih stvari poput pepeljare koja se ne otvara.

‘Malo je nepravedno prosuđivati Yugo prema modernim standardima, ali čak i prema tadašnjim standardima nije bio jako dobar’, složili su se DeMuro i vlasnik auta.

Povratak na Net.hr