Steak s mini rajčicama u balzamičnom octu

Čak ih i govedina može impresionirati - uz pravu prezentaciju

3.10.2012.
13:56
VOYO logo

POTREBNO JE... 1½ žlica maslinova ulja 1 steak od otprilike 350 g sol i papar po ukusu 2 zdjelice mini rajčica (najbolje različite boje) 2 češnja češnjaka, narezanog na tanke ploške 2 žlice balzamičnog octa 4 zdjelice rikule

NAČIN PRIPREME U tavi od nehrđajućeg čelika ili lijevanog željeza, ili grill-tavi, na jakoj vatri ugrijte ulje. Kad se tava jako zagrije, steak začinite s nekoliko prstohvata soli i papra pa ga stavite na tavu. Pecite ga po 3-4 minute sa svake strane, dok ne potamni i postane pomalo čvrst na dodir. Odrezak stavite na dasku za rezanje. Ispečeni steak treba odstajati kako bi se sokovi ravnomjerno rasporedili. Za to vrijeme smanjite vatru na srednje jaku pa u tavu stavite rajčice i češnjak. Pirjajte minutu-dvije, toliko da češnjak lagano posmeđi. Ulijte balzamični ocat i kuhajte još 2 minute; kožica na rajčicama treba se početi razdvajati. Tavu maknite s vatre pa rajčice posolite i popaprite. Steak narežite na tanke ploške okomito na smjer vlakana. Rikulu raspodijelite na dva tanjura, pa na svaku hrpicu složite ploške mesa, a povrh svega rajčice i umak od pirjanja.
Dostatno za 2 porcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PO PORCIJI 460 kcal, 47 g bjelančevina, 11 g ugljikohidrata (2 g vlakana), 24 g masnoća, 150 mg natrija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo