POTREBNO JE... 1½ žlica maslinova ulja 1 steak od otprilike 350 g sol i papar po ukusu 2 zdjelice mini rajčica (najbolje različite boje) 2 češnja češnjaka, narezanog na tanke ploške 2 žlice balzamičnog octa 4 zdjelice rikule
NAČIN PRIPREME U tavi od nehrđajućeg čelika ili lijevanog željeza, ili grill-tavi, na jakoj vatri ugrijte ulje. Kad se tava jako zagrije, steak začinite s nekoliko prstohvata soli i papra pa ga stavite na tavu. Pecite ga po 3-4 minute sa svake strane, dok ne potamni i postane pomalo čvrst na dodir. Odrezak stavite na dasku za rezanje. Ispečeni steak treba odstajati kako bi se sokovi ravnomjerno rasporedili. Za to vrijeme smanjite vatru na srednje jaku pa u tavu stavite rajčice i češnjak. Pirjajte minutu-dvije, toliko da češnjak lagano posmeđi. Ulijte balzamični ocat i kuhajte još 2 minute; kožica na rajčicama treba se početi razdvajati. Tavu maknite s vatre pa rajčice posolite i popaprite. Steak narežite na tanke ploške okomito na smjer vlakana. Rikulu raspodijelite na dva tanjura, pa na svaku hrpicu složite ploške mesa, a povrh svega rajčice i umak od pirjanja. Dostatno za 2 porcije.
PO PORCIJI 460 kcal, 47 g bjelančevina, 11 g ugljikohidrata (2 g vlakana), 24 g masnoća, 150 mg natrija