Play ponuda

Sramotan članak o velikoj tragediji zgrozio navijače!

shimmer fallback

Novinar Boston Globea je svojim člankom izazvao zgražanje svih pristaša Liverpoola.

10.12.2010.
9:59
Play ponuda

Reporter uglednog američkog lista Alex Beam je u odvojenom dijelu teksta lansirao i osobni napad na vlasnika Liverpoola Johna W. Henryja, inače gazdu Boston Red Soxa, kao i njegovu suprugu Lindu Pizzuti, te je ismijao bojkot građana prema britanskom tabloidu Sun.

"Tamo nema razumnih ljudi. Čak i prema poremećenim standardima europskog nogometa, navijači Liverpoola su totalni luđaci. Na brojnim navijačkim internetskim stranicama se može vidjeti da su još uvijek u agoniji zbog 21 godinu starih navijačkih nereda u kojima je poginulo 96 osoba", stoji u sramotnom članku.

Ovaj posljednji dio teksta referira se na tragediju koja se dogodila na stadion Hillsborough 1989. godine, a riječ 'neredi' je kasnije pod izlikom 'novinarske pogreške' ipak promijenjena u 'katastrofu' na stadionu.

No, način na koji je novinar Boston Globea pisao o najcrnjem danu u povijesti Redsa izazvao je šok među navijačima Liverpoola, baš kao i njegova ocjena grada.

"Postoje još neke iritirajuće stvari. Gotovo je nemoguće da globalno poznati par kao što su David Beckham i njegova žena Victoria presele u ovaj dosadni i neugledni Liverpool", dao je Beam svoje viđenje grada koji je 2008. proglašen kulturnom prijestolnicom Engleske.

Nakon ovoga sigurno je jedno – novinar Boston Globea nikad neće postati počasni građanin Liverpoola, a možda će mu gradske vlasti zabraniti i svaki sljedeći dolazak.

Play ponuda
Play ponuda