Play ponuda

Španja i Vuković najbolji hrvatski paraolimpijci

shimmer fallback

Plivač Mihovil Španja i atletičarka Jelena Vuković proglašeni su najboljim hrvatskim sportašima s tjelesnim invaliditetom u izboru Hrvatskog parolimpijskog odbora.

28.1.2010.
21:04
Play ponuda

Mihovil Španja je u protekloj godini na Svjetskom prvenstvu u 25 metarskim bazenima u Rio de Janeirou osvojio zlatne medalje na 100m leđno i 100m prsno i to s novim svjetskim rekordima.

U Brazilu je osvojio i srebrna odličja na 100 i 200m mješovito. Svoju vrijednost Španja je pokazao i na Europskom prvenstvu u Rejkjaviku gdje je osvojio također četiri odličja - zlata na 100m prsno i 200m mješovito, te srebra na 400 m slobodno i na 100m leđno.

Odličnu godinu imala je i Puležanka Jelena Vuković, članica Atletskog kluba Spektar koja je na svjetskom prvenstvu u indijskom Bangaloreu osvojila svjetsko zlato u bacanju diska te broncu u bacanju kugle.

Za najuspješniju momčad sportaša s invaliditetom proglašena je stolnoteniska reprezentacija u sastavu Dinko Obilinović i Vjekoslav Gregorović koja je na Europskom prvenstvu u Genovi osvojili nakon deset godina prvo momčadsko srebro za hrvatski paraolimpijski stolni tenis.

Play ponuda
Play ponuda