Škampi All'Arrabbiata

Na talijanskom arrabbiata znači "srdita" i sukladno imenu, škampi se poslužuju okupani vatrenim umakom od rajčice. Umak je začinjen crvenim paprom, origanom, đumbirom i ružmarinom.

1.10.2000.
20:53
VOYO logo


Vrijeme pripreme: 15 min

Vrijeme kuhanja: 8 min

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kalorije: 139
Masnoća: 4 g
Ugljikohidrati: 53 g
Proteini: 19 g
Kolesterol: 140 mg
Natrij: 448 mg


Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1 žlica maslinova ulja
1 čaška crvenog papra
2 češnja češnjaka
3/4 šalice umaka od školjki
1 rajčica
1/4 šalice usoljenih crnih maslina
3/4 žlice suhog origana
1/2 žlice đumbira
1/2 žlice suhog ružmarina
1/4 žlice crvenog papra
1/4 žlice soli
1 kilogram očišćenih škampi
3/4 žlica kukuruznog brašna pomiješana s 1 žlicom vode

Upute za pripremu:
1. U velikom loncu lagano zagrijte ulje. Dodajte čašku papra i češnjak, kuhajte neprestano miješajući oko jednu minutu. Dodajte 1/4 šalice kupovnog umaka od školjki (skuhajte ga sami ako možete) i ostavite na vatri oko 3 minute.
2. Uspite ostatak umaka, rajčicu, masline, origano, ružmarin, crveni papar i sol pa kuhajte daljnje 3 minute.
3. Dodajte škampe, nek se tek malo sprže, otprilike 2 minute. Pojačajte vatru, ubacite kukuruzno brašno i miješajte točno jednu minutu.
4. Razdijelite na četiri tanjura i uživajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo