A sad - sukob Nobelovca i ljutih kuhara. Dakle, kvantni fizičar i dobitnik Nobelove nagrade Giorgio Parizi nedavno je predložio kako pasivno kuhati paštu. "Nakon što se kuhala dvije minute, poklopite ju - možete maksimalno smanjiti plin ili ga čak ugasiti - i tako ćete uštedjeti energiju."
Ali Parizi nije znao u što se upušta. Talijani jako ozbiljno shvaćaju tjesteninu, i zgroženi su. "Kako se usuđuje, nek se fizičari bave eksperimentima a kuhari kuhinjom, tako će biti gumenasta i odvratna", glasna je reakcija na društvenim mrežama.
Talijanski mediji prenose reakcije ljutih kuhara, sve je dobilo i naziv: pastagate, a kako drukčije.
"Tjestenina se može skuhati bez vatre. Ako dostignete temperaturu od 100 stupnjeva, možete ugasiti vatru i tjestenina će se nastaviti kuhati, ali će se skuhati jako loše", kazao je kuhar Wasfi Mesieha.
"Ne, rezultati ne mogu biti isti. Ako isključimo plamen, omogućavamo škrobi da izađe iz tjestenine i onda ona postaje puno teža za probavu", kaže kuharica Aurora Ferina.