Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
'Pastagate' /

Kako je Nobelovac naljutio talijane i kuhare: 'Nek' se fizičari bave eksperimentima...'

On je predložio kako pasivno kuhati paštu, ali nije znao u što se upušta...

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

A sad - sukob Nobelovca i ljutih kuhara. Dakle, kvantni fizičar i dobitnik Nobelove nagrade Giorgio Parizi nedavno je predložio kako pasivno kuhati paštu. "Nakon što se kuhala dvije minute, poklopite ju - možete maksimalno smanjiti plin ili ga čak ugasiti - i tako ćete uštedjeti energiju."

Ali Parizi nije znao u što se upušta. Talijani jako ozbiljno shvaćaju tjesteninu, i zgroženi su. "Kako se usuđuje, nek se fizičari bave eksperimentima a kuhari kuhinjom, tako će biti gumenasta i odvratna", glasna je reakcija na društvenim mrežama.

Talijanski mediji prenose reakcije ljutih kuhara, sve je dobilo i naziv: pastagate, a kako drukčije.

"Tjestenina se može skuhati bez vatre. Ako dostignete temperaturu od 100 stupnjeva, možete ugasiti vatru i tjestenina će se nastaviti kuhati, ali će se skuhati jako loše", kazao je kuhar Wasfi Mesieha.

"Ne, rezultati ne mogu biti isti. Ako isključimo plamen, omogućavamo škrobi da izađe iz tjestenine i onda ona postaje puno teža za probavu", kaže kuharica Aurora Ferina.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike