OGLAS

NA RUBU PAMETI! / Upozorila na djevojčicu s autizmom za koju na 30 adresa nije bilo smještaja, sad dobila opomenu pred otkaz

Valerija Kanđera zavapila je na Facebooku zbog slučaja djevojčice koju niti jedna institucija neće. Nakon njena apela, malenu su primili u 'Slavi Raškaj' gdje je i sad. Zbog opomene pred otkaz sve izgleda kao da je kažnjena od nadređenih, resorni ministar kaže da o svemu 'ne bi ništa rekao. No kolege joj daju podršku

29.11.2023.
21:04
VOYO logo

Da nema kamo sa šestogodišnjom djevojčicom s autizmom jer je nijedna institucija ne može primiti psihologinja Valerija Kanđera je zavapila na Facebooku. Zatražila je pomoć i zbog toga je dobila nagradu i to opomenu pred otkaz.

Predsjednica Udruga socijalnih radnika Štefica Karačić komentirala je: "Iskreno, nije me iznenadilo jer je to nekako uobičajena i očekivana reakcija Ministarstva za svaki slučaj koji dospije u medije." Izvanredni upravni nadzor utvrdio je da su propust napravile ona i socijalna radnica jer su se za djevojčicu trebale pobrinuti ranije, znajući za situaciju u njezinoj obitelji. Je li opomena pred otkaz rješenje, pitali smo ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marina Piletića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ministrovo mišljenje i moje osobno je apsolutno nebitno", rekao je Piletić, a na dodatno pitanje što bi on rekao bio je kratak: "Ne bih rekao ništa."

U dva mjeseca otkako je slučaj dospio u medije, vremena za inspekcijski nadzor je bilo, ali ne i da se djevojčici pronađe dugotrajan smještaj. Još je u Centru Slava Raškaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VAPAJ ODJEKNUO HRVATSKOM /

Psihologinji koja je tražila smještaj za curicu s autizmom poslali inspekciju: 'Troše novac na zastrašivanje'

Image
VAPAJ ODJEKNUO HRVATSKOM /

Psihologinji koja je tražila smještaj za curicu s autizmom poslali inspekciju: 'Troše novac na zastrašivanje'

Ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj Jelena Grabovac za RTL Danas otkrila je kako je djevojčica: "Dobro se snašla. Danas je bila u svojoj skupini, popodne je s odgojiteljima. Djevojčica vikende provodi s još nekoliko korisnika koji su ovdje, dobro se socijalizirala i sve je OK."

Psihologinja, koja je sve objavila na društvenoj mreži, dobila je čak 90 posto glasova svojih kolega za članicu Upravnog vijeća Zavoda. U obranu socijalnih radnica stali su Sindikat, Psihološka komora i članovi inicijative "Od šutnje do promjene" koja okuplja 500-tinjak stručnjaka iz sustava socijalne skrbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarsko pitanje znači li to da je trebala šutjeti, odgovorio je:" Sigurno šutnja nije razlog zašto je netko dobio opomenu pred otkaz." Činjenica da je odmah nakon objave donesena odluka za nadzor kolegice Kanđare govori da je to - to. Opomena pred otkaz psihologinji i socijalnoj radnici nije riješila problem u sustavu - on je ostao. Za djevojčicu velikih smeđih očiju traži se dugoročno rješenje. Obitelj je posjećuje, ali doma se ne može vratiti jer se o njoj ne mogu brinuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Obiteljske tajne
Brak na prvu
Dosje Jarak
Bicemo prvaci sveta
default_cta
Poseta
Love Island: All stars
San snova
Sluga naroda
Zlatni dečko
default_cta
Megadance
Južni vetar
Gabby
Ljubavna zamka
U klinču
default_cta
Savršene majke
Oklada stoljeća
VOYO logo

Telegram

Telegram

Image

Zadranin koji je zalio SDP-ovce tekućinom sada je uhićen zbog - izazivanja požara