nisu zadovoljni / Studenti Filozofskog prelaze na online nastavu. Doznali su to u zadnji tren. Razlog: Hitna sanacija zgrade

Više od šest tisuća studenata Filozofskog fakulteta u Zagrebu moglo bi prijeći na online nastavu. A sve zbog hitne sanacije zgrade nakon potresa. Za takvu odluku studenti su doznali svega dva tjedna prije početka semestra i to ne od Uprave fakulteta, već na WhatsApp grupi

16.2.2023.
19:34
VOYO logo

Svega 10-ak dana do početka semestra, a studenti Filozofskog fakulteta su doznali da će nastavu vjerojatno pratiti online. Mnogi nisu zadovoljni.

"Ja bih bila žalosna da budemo online jer tek sam započela semestar i voljela bih se družiti s ljudima i biti na faksu", kazala je Hana Zajec, studentica Filozofskog fakulteta dok je Mariji Eleni Osman rekla da je njoj to okej jer voli biti doma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam zadovoljna, mi smo djeca online nastave još iz srednje škole i bilo je dosta traumatično", kazala je Katja Popović

"Čini mi se da ovdje još ima nekih neizrečenih motiva zbog prelaska na online nastavu. Ne bi sad ulazio u to, ali mislim ljudi su sretni kad ne moraju na posao", smatra Luka Mayer, student Filozofskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
nakon potresa /

Obnova sisačke bolnice u tijeku: Pogledajte što je u planu

Image
nakon potresa /

Obnova sisačke bolnice u tijeku: Pogledajte što je u planu

Kada će točno radovi na saniranju početi, još se ne zna. Tek da će trajati oko tri mjeseca, ali online nastava nešto kraće.

"Pronađite vi 20 tisuća kvadrata novog prostora gdje bi se odvijala nastava. To vam je nemoguća misija. Zato jedan dio nastave u nekom momentu će morati ići online pa taman se dogodio i nekoliko tjedana da bi se ovo odradilo da imate siguran prostor", kaže Stjepan Lakušić, rektor Sveučilišta u Zagrebu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U radove se mora brzo kako bi se povukao novac iz Fonda solidarnosti. I to oko 2 cijela 3 milijuna eura. Žurno se traži i zamjenski smještaj.
"Neki drugi fakulteti koji ne idu u obnovu nude već neke svoje poslijepodnevne termine kao što je naš Kineziološki fakultet, znači mi pokušavamo ako ne mogu sami nuditi varijantu.", ističe Lakušić.

No, studentima smeta što su za sve saznali putem društvenih mreža. Službene obavijesti od Uprave Fakulteta još nema, a ni dekan nije odgovorio na naše upite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To mi je tako glupo, htjela bih saznati od nekoga tko ima višu riječ nego WhatsApp. Tako da baš neorganizirano", smatra Hana Zajec, dok Luka Mayer kaže da ga to ne čudi

"To nije ništa čudno za ovu upravu da se samo iznenadna doznaju šokantne vijesti o kojima se ništa do sada nije znalo", ističe student Mayer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoje studente će zato na vrijeme obavijestiti uprava Fakulteta elektrotehnike i računarstva. I oni kreću u obnovu, ali najranije za 7 mjeseci.

"Mi ćemo dati sve od sebe da osiguramo u najboljoj mogućoj mjeri adekvatne prostore i ne namjeravamo provoditi isključivo online nastavu", govori nam Bojan Trkulja, prodekan za nastavu Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obnova kreće na ukupno 23 zgrade fakulteta, a radovi će potrajati barem dvije godine. Samo da svi studenti o tome dobiju informaciju na vrijeme.

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo