NOVI DETALJI HORORA / Razbijen seksualni lanac pedofila: 'Jedno dijete iz Hrvatske spašeno je iz pakla. Ima manje od 10 godina!

Osumnjičenih je 39, osmero je Hrvata, sve je predvodio Interpol. Samo je jedan uhićen, nad ostalim se provodi istraga. Pretresli su devet domova, izuzeto je 200 tisuća raznog digitalnog sadržaja.

20.11.2023.
19:17
VOYO logo

Razbijen je, takozvani, balkanski lanac zlostavljanja djece, a akcija se protekla dva tjedna odvijala diljem Europe, uključujući i Hrvatsku.

U vezi sa seksualnim zlostavljanjem pod sumnjom je 39 osoba, od kojih je osmero Hrvata. Trenutačno je samo jedna osoba uhićena, dok se nad ostalima provodi istraga. Jedno dijete iz Hrvatske bilo je žrtva seksualnog nasilja i spašeno je od daljnjeg zlostavljanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valerija Golubić, policijska službenica za kibernetičku sigurnost potvrdila je da je jedan od osmero Hrvata uhićen, ostali da su u fazi krim istraživanja. "Rade se analize sadržaja na uređajima koji su mu oduzeti, za nekoliko dana krim istraživanje će sigurno završiti i utvrdit će se koliko je kaznenih djela počinjeno od strane svih osoba".

Naša reporterka Ivana Ivanda Rožić uživo se javila u RTL-u Danas i donijela nove detalje. Kaže, osam ih je raćeno u Hrvatskoj i, prema svemu sudeći, svi osumnjičeni Hrvati bit će i uhićeni. "Za sada su obavljene devet pretrage domova, a oduzet je sporni sadržaj. Tek nakon analize materijala slijedi uhićenje. Nakon toga bi, uz kaznenu prijavu, trebali biti predani nadležnom državnom odvjetništvu, a zatim slijedi kazneni progon", izvijestila je naša reporterka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MONSTRUOZNO U ŠKOTSKOJ /

Pedofilska skupina 'vještice i čarobnjaci' drogirali i silovali djecu: 'Stavili su ih u pećnicu, hladnjak...'

Image
MONSTRUOZNO U ŠKOTSKOJ /

Pedofilska skupina 'vještice i čarobnjaci' drogirali i silovali djecu: 'Stavili su ih u pećnicu, hladnjak...'

Akcija je trajala dva tjedna, bila je pod vodstvom Europol-a, odvijala se u brojnim europskim zemljama, ali i u susjedstvu. U velikoj akciji obavljene su pretrage na gotovo 50 lokacija, a izuzeto je 200 tisuća raznog digitalnog sadržaja. "Tek nakon analize identificirat će se sve žrtve. Vrlo vjerojatno, za sada su identificirane samo dvije, od kojih je jedna iz Hrvatske. Neslužbeno doznajemo da je hrvatska žrtva mlađa od 10 godina. Kada su u pitanju kaznena djela u svrhu pornografije, zabrinjava što su ona u porastu. Samo u Hrvatskoj je godišnje oko 300 takvih kaznenih djela. Svake godine ih je sve više, od 20 do 50 posto više."

Savjet roditeljima: pazite što vaša djeca rade na internetu, s kime se druže i s kime komuniciraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo